FETÖ'den Belçika'da kripto dernek

FETÖ’cü hainlerin, Türkiye karşıtı faaliyetlerini sürdürmek için Belçika’da World Investment and Trade Organization isminde dernek kurduğu ortaya çıktı. Farklı ülkelerden FETÖ’yü destekleyen yabancı iş adamlarının yönetiminde bulunduğu derneğin, örgüt içinde bile gizli tutulduğu belirlendi. Derneğin kurulması talimatını da elebaşı Gülen verdi.

1

FETÖ’nün Malezya imamı olduğu gerekçesiyle Ekim 2016’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilen Alettin Duman hakkında “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 15 yıla kadar hapsi istenen Duman’ın ByLock mesajları, örgütün gizli faaliyetlerini deşifre etti. 

TALİMAT GÜLEN’DEN

Duman’ın mesajlarına göre FETÖ, yurtdışı yapılanmasında önemli bir yer tutan lobicilik faaliyetleri kapsamında 2016 yılının başında Belçika’da dernek kurmak için harekete geçti. Dernek kurulması talimatını elebaşı Fetullah Gülen'in verdiği belirlenirken yönetime yer alacak kişilerin örgüte destek veren yabancı işadamlarından seçildiği tespit edildi. 

ÇOK GİZLİ TUTULDU

Mesajlarda, işadamlarının, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Malezya, Japonya gibi ülkelerden olacağı belirtilirken, World Investment and Trade Organization adlı derneğin FETÖ içerisinde bile gizli tutulduğu saptandı. 

BRÜKSEL MERKEZLİ

Dernekle ilgili ilk konuşma 25 Ocak 2016’da yapıldı. Buna göre, “4358” ID numarasını kullanan FETÖ mensubu, Duman’a, “HE (Fetullah Gülen) sadece size anlatmamızı arzu etti. Olabildiğince duyulmamasını arzu ediyoruz. Brüksel merkezli bir iş derneği kuruldu” mesajını gönderdi.

GÜLEN’İ ZİYARET EDEN İŞ ADAMI

Genel Kurul’un 2016 Mart ayında yapılacağını belirten FETÖ'cü şu ifadeleri kullandı: “Hindistan’dan 33 üye yapıldı. Yönetime çaplı, bize dost HE’yi ziyaret etmiş Hindu bir işadamı girecek. Şu an Endonezya’da Riza Bey kurucu, Kırgız işadamımızla birlikte üyelik çalışmaları yapılıyor. Budist iş adamlarını da üye yapacaklar. Hindistan, Pakistan, Endonezya, Malezya, Japonya’yı bölgeden ilk etapta üye ve yönetime alınacak ülkeler.”

ERDOĞAN BUNU HİSSETMEMELİ 
Başka bir mesajda da “Ama hizmet içi kesinlikle duyulmaması lazım” ifadesini kullanan örgüt mensubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çevresinin de bunu hissetmemesi gerektiğini, en önemli ölçülerden birisinin de bu olduğunu vurguluyor. Yıllık aidatının 4 bin avro, derneğe girişin de 5 bin avro olduğunu belirten örgüt mensubu, “Seçkin bir toplulukla direkt iş yapma imkanı olacak” ifadesini kullanıyor. Yapılan araştırmada derneğin hala Belçika’da faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Kaynak: Yeni Şafak