FETÖ'cü darbeci girişimi sonrası gözaltına alınan gazeteciler adliyeye sevk edildi

Adana’da ‘darbe girişimi’nin ardından gözaltına alınan ve aralarında yerel gazete patronlarının da bulunduğu 6 gazetecinin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, ‘darbe girişimi’ne destek vermekle suçlanıyor.

SONER KAN - ADANA

15 Temmuz’da başarısızlıkla sonuçlanan ‘darbe girişimi’nin ardından, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da yürütülen soruşturma kapsamında aralarında yerel gazete patronlarının da bulunduğu 6 gazetecinin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Kalkışmaya destek vermekle suçlanan zanlılar, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

 
6 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

‘Kanlı darbe’ girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na yürütülen; ‘Darbe Teşebbüsü Soruşturması’ kapsamında Adana’da günlük yerel bazda yayın hayatını sürdüren 4 gazetenin sahipleri Rifat Söylemez, Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı ile birlikte gazeteciler Abdullah Özyurt ve Aytekin Gezici, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

GAZETECİLERE KELEPÇE TAKILDI

Yaklaşık 4 günden bu yana emniyette olan zanlıların sorguları tamamlandı. Söylemez, Evsen, Talaş, Yardımcı, Özyurt ve Gezici, emniyetteki sorgularının ardından önce Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da adliyeye sevk edildi. Ellerine kelepçe takıldığı görülen gazeteciler için Adli Tıp çevresinde geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Bazı gazete çalışanları da söz konusu isimlere destek vermek için Adli Tıp’a geldi.