FETÖ tezgahını geç anlamış!

Erzincan’da 16 sanığın yargılandığı davada, İliç Milli Eğitim Müdürü o dönem izinli olduğunu söyleyip suçu üzerinden attı. Vekili ise “Paralelin oyununu geç anladım” dedi.

Erzincan’da İliç  Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 2012-2013 döneminde SODES kapsamında düzenlenen “Şansım Olsun Projesi”nden elde edilen 118 bin liranın, paralel yapıya yakın kuruluşlara aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Soruşturma sonucunda 1’i tutuklu 16 sanık hakkında 3 aydan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı. Tutuklu sanık İliç Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yıldırım, savunmasında proje kaynaklarının belli okullara aktarıldığı iddialarını kabul etti. 

İŞİMDEN OLURDUM

İhalelerin kendisinin izinli olduğu tarihlerde, yerine vekaleten eden, 23 Nisan İlkokulu Müdür Vekili Sezai Öz’ün görevde olduğu dönemde yapıldığını öne süren Yıldırım, suçlamaları kabul etmedi. Müdür Vekili Sezai Öz ise “Bu oyunun, paralel yapının oyunu olduğunu sonra anladım” dedi. Savunmasını tamamlamasının ardından söz alan sanık avukatlarının “Neden o gün konuşmadın” şeklindeki sorusuna Öz, “Paralel yapı o gün çok güçlüydü. Görevimden olabilirdim” yanıtını verdi. 

Biat etmedi, hedef alındı 

28 Şubat döneminde “Vasat Terör Örgütü lideri” iddiasıyla yargılanıp 12 yıl hapse mahkum edilen Şahımerdan Sarı’nın avukatlarından Halis Yetkiner, bir süre önce Sarı adına destek amaçlı açılan bir internet sitesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yetkiner, Şahımerdan Sarı’nın, dönemin yargı ve emniyet teşkilatlarında bulunan “Paralelciler” tarafından düzenlenen iddianame ile tutuklandığını ve bu tutuklamanın Fetullah Gülen’in talimatıyla gerçekleştiğini belirtti. 

ZULME MANİ OLUN

Yetkiner, “Sarı, Gülen’e biat etmediği için hedef alındı. Hükümete sesleniyorum bu zulme mani olun” dedi.