FETÖ’ tehdidiyle 37 bin liralık vurgun

Adana’da 53 yaşındaki Veysel Ünsal’a telefonla ulaşan dolandırıcılar, “Kimlik bilgilerin, FETÖ’cülerin eline geçmiş, eğer bankada paran varsa onu da alacaklar. Hemen git bankadan çek” dedi. Bu yalana inanan yaşlı adam, önce bankaya gidip 37 bin TL nakit parasını çekti, ardından da kendisine söylenildiği gibi bir ağacın altına bırakıp eve döndü. Eşiyle konuştuğunda dolandırıldığını anlayan Ünsal, soluğu poliste aldı. Polis, zanlıları güvenlik kamerasından teşhis edip, onları kısa süreli bir kovalamanın ardından yakaladı.

SONER KAN

ADANA – Adana’da telefonla ulaştıkları 53 yaşındaki Veysel Ünsal’a; “Kimlik bilgilerin FETÖ’cülerin eline geçmiş, eğer bankada paran varsa onu da alacaklar. Hemen git paranı bankadan çek” dedi. Korkuya kapılan ve panikle bankaya giderek parasını çeken yaşlı adam, dolandırıcıların yönlendirmesiyle tam 37 bin TL’yi bir ağacın altına bırakıp eve gitti. Eşiyle konuştuğunda dolandırıldığını anlayan Ünsal, polise ihbarda bulundu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, zanlıları yaşanan kovalamanın ardından kıskıvrak yakaladı.

KİMLİĞİN FETÖ’CÜLERİN ELİNDE

Olay, merkez ilçe Sarıçam’a bağlı Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerindeki dükkanında oto kaporta tamirciliği yapan Veysel Ünsal’a cep telefonundan ulaşan dolandırıcılar, kendilerini ‘polis’ olarak tanıttı. Telefondaki kişi, “Kimliğin, FETÖ’cülerin eline geçmiş. Kimseye haber verme, telefonunu da kapatma. Onları da yakalayacağız. Şuan savcıyla görüşüyoruz, bütün bilgilerine ulaşıldı” dedi.

HEMEN GİT BANKADAKİ PARANI ÇEK

Bir anda korkuya kapılan yaşlı adam, telefonun diğer ucundaki dolandırıcının; “Şuan üzerine kayıtlı bir araba var. O arabayla eş plaka çıkartıp, bir başka otomobile takmışlar. Mardin’de yakalanan bu arabadan silah çıkmış, kaçakçılık yapıyorlar. Yurtdışına kaçacaklar. Operasyon aşamasındayız, sakın kimseyle görüşme. Bankada paran varsa, FETÖ’cüler onu da alacak. Hemen git bankadan paranı çek” talimatını verdi.

PARAYI ÇEKİP AĞACIN ALTINA BIRAKTI

Büyük bir endişeye kapılıp, panik için hesabının bulunduğu banka şubesine giden Ünsal, önce hesabındaki 37 bin TL’lik nakit parayı çekti, ardından da telefondaki dolandırıcıların talimatı üzerine söz konusu parayı bir ağacın altına bıraktı. Dolandırıcı, “Biz şuan seni görüyoruz. Parayı alıp eşine vereceğiz” dedikten sonra telefonu kapattı. Ünsal da eve gidip, eşine; “Para geldi mi?” diye sordu. Yaşlı kadın da; “Ne parası, kimse para getirmedi” yanıtını verdi.

O ANLAR SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Bu yanıt üzerine dolandırıldığını anlayan Veysel Ünsal, soluğu polis merkezinde aldı ve ihbarda bulundu. Harekete geçen polis, paranın bırakıldığı bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini mercek altına aldı. Söz konusu görüntülerde ağacın altına bırakılan poşet içerisindeki parayı alan bir kişi, hemen yan taraftaki dükkana girip, 20 TL vererek bir şal alıyor. Sonrasında da olay yerinden otomobilleriyle uzaklaşan şahısların peşine düşen polis, aracı D-400 Karayolu üzerinde gördü. Yaşanan kısa süreli kovalamanın ardından 2 zanlı da kıskıvrak yakalandı. Zanlıların emniyetteki sorgusu sürerken, kayıp 37 bin TL hala aranıyor.