'FETÖ Avrupa’yı kandırıyor'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Talip Küçükcan, Türkiye’ye yönelik dışarıda çok ciddi bir algı operasyonu yapıldığını ve bunun arkasında ‘FETÖ/PDY’nin olduğuna dikkat çekerek, bu haftadan itibaren Avrupa başkentlerine ve ABD’ye gidip, Türkiye’de yaşananları açık ve net bir şekilde anlatacaklarını söyledi. Küçükcan, “Bu darbe girişimi karşısında Avrupa, Türkiye’nin yanında olmalı” dedi.

SONER KAN - ADANA

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Talip Küçükcan, 15 Temmuz’daki ‘kanlı darbe’ girişimini Avrupa başkentlerinde ve ABD’de açık ve net bir şekilde ortaya koyacaklarını vurguladı. Söz konusu girişim karşısında Avrupa’nın Türkiye’nin yanında olması gerektiğinin altını çizen Küçükcan, ‘FETÖ/PDY’nin dışarıda Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu yürüttüğünü, bunu da boşa çıkartacaklarını söyledi.

 
TÜRKİYE BİR UÇURUMDAN DÖNDÜ

Aynı zamanda da TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyesi de olan Küçükcan, AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda düzenlenen ve ‘darbe girişimi’ne tepki gösterilen toplantıda konuştu. AK Parti Adana milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı ile birlikte İl Başkanı Fikret Yeni’nin de hazır bulunduğu oturumda konuşan Küçükcan, 15 Temmuz’da Türkiye’nin bir uçurumdan döndüğü yorumu yaptı.

 
DARBEDEN YARA ALMADAN KURTULDUK

Küçükcan, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, tüm siyasi partiler, hangi görüşten olursa olsun halkımızı, STK’ların dik duruşuyla büyük badire atlattık ve bunu tersine çevirdik. Türkiye’de geçmişte olduğu gibi darbeden yara almadan kurtuldu” dedi. Türkiye’de geçmiş dönemlerde yaşanan darbelere dikkat çeken Küçükcan, bu duruma karşı halkın büyük bir dayanışma içinde sokaklara dökülmediği gibi siyasetin de geri adım attığını hatırlattı.
 
CUMHURİYET TARİHİNDE EŞİ BENZERİ YOK

Talip Küçükcan, “Türkiye’de demokrasiye yönelik bu haince girişimine karşı halk, milli iradeye Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa bu kadar güçlü bir şekilde sahip çıktı. Bu hepimiz adına sevindirici bir durum. Darbe girişiminin ilk anından itibaren, Türk basının çok önemli bir imtihan verdi. Daha önce toplumdaki kutuplaşmadan hepimiz şikayetçiydik ama her şerden bir hayır doğar ve belki de bu darbe girişiminden de böylesi bir hayır doğdu” dedi.
 
HERKES 15 TEMMUZ’DAN DERS ALMALI

15 Temmuz’daki darbe girişiminden herkesin bir ders çıkartması gerektiğinin altını çizen Küçükcan, “Bu ders de; Türkiye’de demokrasiye yönelik bir tehdit olduğunda hepimizin birleşmesi gerekiyor. Bu; herkesin aynı şeyi düşünüp, aynı siyasi partiyi destekleyerek ona oy vermesi anlamını da taşımıyor. Ama değerler söz konusu olduğunda, Türkiye’nin geleceği söz konusu olduğunda hepimizin aynı yerde durması gerekiyor” ifadesini kullandı.

ABD VE AVRUPA HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

ABD ve Avrupa’nın, ‘darbe girişimi’ne karşı çok ciddi ve sert bir şekilde eleştiri yapmadığına işaret eden Küçükcan, “Bu Avrupa değerleri açısından ne yazık ki, hayal kırıklığı yarattı bizde. Sanki Türkiye’de hiç darbe girişimi olmadı, Meclis bombalanmadı, tanklar dışarı çıkmadı, helikopterlerle F-16’larla şehirlerimiz bombalanmamış, köprülerde insanların üzerinden tank geçmemiş gibi bir hava var” diye konuştu.

650 PARLAMENTERE MEKTUP YAZDIK

15 Temmuz’da Türkiye’de yaşananları Avrupa’nın başkentleri ve ABD’de de anlatabilme noktasında komisyonlar kurulduğu bilgisini de veren Küçükcan, başkanlığını yaptığı; ‘Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yer alan 650 parlamentere doğrudan mektup yazıp, onlara Türkiye’deki durumu açık ve net bir şekilde özetlediklerini, bu darbe girişimi karşısında Türkiye’nin yanında olmaları gerektiğini dile getirdiklerini anlattı.

FETÖ TÜRKİYE’YE KARŞI ALGI YARATIYOR

Küçükcan, “Türkiye ile ilgili dışarıda çok ciddi bir algı operasyonu yapılıyor. Biz bu mektupları yazarken, bizden daha hızlı davranıp, Avrupa’da bazı kurumlara mektuplar yazılarak, Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştığını öne sürenler var. Oysaki tam tersi bir durum söz konusu. Bugün Türkiye’de bir demokrasi destanı yazılıyor. Sokaklarda bunu görebilirsiniz. Avrupa’da ise bunun tam tersi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu algının arkasında da FETÖ’nün olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Çünkü uzun yıllarda farklı ülkelerde kurumsallaştılar ve bugün de kurumsal olarak bunu sürdürüyorlar” dedi.