FETO ağzıyla konuşan SP'li Cihangir İslam şehitlere hakaret etti

HDP'nin hendek siyasetine destek veren, sözde adalet yürüyüşünde Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüyen SP'li Cihangir İslam, Meclis kürsüsünden 15 Temmuz kahramanlarına saldırdı.

1

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın 15 Temmuz destanını hedef alan sözlerine şehit yakınlarından ve gazilerden büyük tepki geldi. 15 Temmuz ihanetinin ardından üniversitedeki görevinden ihraç edilen Cihangir İslam, HDP ve CHP ile birçok eyleme katılmıştı. İslam, sözde adalet yürüyüşünde de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyerek pankart taşımıştı. HDP'nin hendek siyasetine de destek veren ve CHP'nin adeta ödüllendirdiği Cihangir İslam, 24 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi’nden milletvekili seçilip Meclis'e girmişti. 

TÜRKİYE'DEN TEPKİ YAĞIYOR

TBMM Genel Kurulu'nda, “15 Temmuz'da iki batıl çatıştı” diye başlayan sözleriyle FETÖ'cü hainlerle 15 Temmuz şehit ve gazilerini aynı kefeye koyan Cihangir İslam'a bütün Türkiye'den tepki yağıyor. Sık sık FETÖ'ye destek veren çıkışları nedeniyle genel başkanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalan Mustafa Kamalak'ın ardından Cihangir İslam'ın 15 Temmuz şehit ve gazilerini hedef alan çirkin saldırısı, Saadet Partisi tabanında da büyük tepki topladı. 

CHP'LİLER ALKIŞLA DESTEKLEDİ 

Konuşması sırasında CHP tarafından gelen alkışlarla cesaretlenen Cihangir İslam, “Ortada bir çatışma varsa bu illa doğruyla yanlışın çatışması değildir, doğru ile yanlış çatışır, yanlış ile yanlış da çatışır; batıl ile batıl da çatışır. 15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik biz bu ülkede” ifadelerini kullandı. AK Partiye de çirkin ifadelerle saldıran SP'li vekil, “Ne oldu 15 Temmuzda? Burada 4 parti aslanlar gibi imza verdi, Yenikapı'ya giderken HDP'den kurtuldunuz, anayasayı referanduma giderken CHP'den kurtuldunuz ama bugün MHP'ye ihtiyacınız olduğu için MHP'yle yan yana duruyorsunuz. Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz, nankör” diye konuştu.

(Güneş)