Fethi Sekin'ler bitmez

İzmir Adliyesi'ndeki saldırının bir benzeri Çağlayan'da yaşandı. Kahraman polis, şehit Fethi Sekin gibi saldırıya göğüs gerip, 2 haini etkisiz hale getirdi.

Çağlayan Adliyesi'ndeki polis noktasına DHKP-C'li 3 terörist tarafından saldırı düzenlendi. Teröristlerden Pınar Birkoç ve Emrah Yayla, etkisiz hale getirildi. Kaçan terörist yaralı olarak yakalandı. Olayda 3'ü polis 5 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın C Kapısı önündeki polis noktasına dün DHKP-C'li üç terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından olay yerinde çatışma çıktı. Saldırı girişiminde bulunan Pınar Birkoç (26) ve Emrah Yayla (43) adlı DHKP/C teröristler, polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Kaçan saldırganlardan biri de yaralı olarak yakalandı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırı girişiminde polis memurları C.Ü., V.M, B.K. ile A.H, C.A isimli vatandaşlar yaralandı. Saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Dilfıraz Karataş, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

GÜVENLİK EKİPLERİNE TEBRİK

Hayatını kaybeden Dilfıraz Karataş'ın komşusu Osman Kadıoğlu, "Bir akrabası vefat etmişti. Onun da mevlit yemeği vardı. Yemeğini yapmaya gitmişti. Zavallı kadıncağız oradaki çatışmanın ortasında kaldı" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

"Daha önce de bu adliyede terör saldırısı olmuştu ve Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit edilmişti. 5 Cumhuriyet Savcımız görevlendirildi, 40 gözaltı var. Kadın terörist örgüt üyeliğinden davası Yargıtay'da devam eden birisi, 4 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kalan birisi. Burada büyük bir terör eylemi önlenmiş oldu. Polislerimiz yaralanmaları pahasına bunu yaptılar." w NESLİHAN KESKİN

TERÖRİSTİN MEKTUBU CUMHURİYET'TE YAYINLANDI

Terörist Pınar Birkoç'un daha önce defalarca Cumhuriyet Gazetesi'ne mektuplar yolladığı ve bu mektupların Sibel Bahçetepe imzasıyla Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlandığı ortaya çıktı. Cumhuriyet Gazetesi teröriste kucak açarken terörist Birkoç'un "19 yaşındaki Pınar Birkoç'tan mektup: 2 yıl ziyaret yasağım hazır beni bekliyor" başlıklı yazısı da CHP medyasında geniş yankı buldu. Cumhuriyet Gazetesi, DHKP-C üyesi Pınar Birkoç'a adeta kucak açarak gazetede ona özel köşe yazarlığı bile vermiş. Pınar Birçok'un kaleme aldığı "Nerede adalet" isimli mektup yine Sibel Bahçetepe imzasıyla yayınlanmış.

2020 YILINDA TAHLİYE OLMUŞ

Terörist Pınar Birkoç'un terör örgütü DHKP-C'ye yönelik bir operasyonda 2017'de yakalanıp tutuklandıktan sonra 2020'de salıverildiği ifade edildi.

KARDEŞLERİ GÖZALTINDA

Polis, öldürülen terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un da dün olaydan yarım saat sonra silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan duruşmasının olduğunu belirledi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giden ekipler, tutuklu sanık Necmiye Birkoç ile duruşmaya izleyici olarak katılan diğer kardeşi ve bazı kişileri gözaltına aldı. Mahkeme heyeti de bunun üzerine duruşmayı 2 Nisan'a erteledi.

15 YIL HAPİS YATAN TERÖRİST İÇİN AYM 'HAK İHLALİ' DEMİŞ

DHKP-C üyesi Emrah Yayla'nın, Adana'da 2004 yılında hakim, savcı, polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığındayken 11 kilo patlayıcı madde ile yakalandığı, "örgüt üyeliği, patlayıcı madde bulundurmak, güvenlik güçlerine direnmek, görevli memurlara hakaret" suçlarından toplam 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Terörist Yayla cezasını çekerken Anayasa Mahkemesi'nin skandal bir karar verdiği ortaya çıktı. Örgütün bombacısı Emrah Yayla'nın cezaevinde aldığı disiplin suçuna itirazıyla başlayan süreçte, duruşmaya SEGBİS ile bağlandığını, Yayla'nın SEGBİS bağlantısını ise Anayasa Mahkemesi'ne kadar taşıdığı belirlendi. AYM daha önce SEGBİS'in hukuka uygunluğu ile ilgili kendi kararı olmasına rağmen DHKP/C terör örgütü üyesi Emrah Yayla'nın 'hakkı ihlal edilmiştir' dedi.

METROBÜSLE GELİP, POLİSE BİBER GAZI SIKTILAR

Yapılan çalışmada; devriye ekiplerinin metrobüsten inerek adliyeye yürüyen iki şahıstan kimliklerini istediği, bunun üzerine de şüphelilerin ekiplere biber gazı sıkarak, ateş ettiği ve çatışma başladığı ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ ÇANTADAN DÜZENEK ÇIKTI

Olayın ardından teröristlerin yanında bulunan çantada yapılan incelemede, içeriği henüz belirlenemeyen bir düzenek, plastik kelepçe, 48 mermi, ve örgütsel doküman bulundu.

DHKP-C'LİLER CHP'Yİ ZİYARET ETMİŞ

CHP'li Veli Ağbaba'nın, 2019'da Rasulayn'da etkisiz hale getirilen ve turuncu listede aranan terörist Özge Aydın'ı TBMM'de konuşma yaptırdığı ortaya çıktı. Terörist, PKK'nın bomba eğitimi verdiği taşeron yapılanmanın bir üyesi olmaktan aranıyordu.

CHP, MECLİS'TE AĞIRLADI

Adliyeye saldırı planlayan terör örgütü DHKP/C ile bağlantılı isimler daha önce Meclis'te CHP tarafından ağırlanmıştı. 2015'te CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, DHKP-C'ye yakınlığıyla bilinen Grup Yorum üyeleri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenlemiş; stadyumlarda düzenlenecek konserlerin çeşitli bahanelerle engellenmesini eleştirmişti.

15 Mayıs 2019'da CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen biri kadın 2 DHKP-C'li, meclis çalışanını rehin almak istemiş, güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu teröristler etkisiz hale getirilmişti. İki teröristin CHP'li Mahmut Tanal tarafından Meclis'e çağrıldığı ortaya çıkmıştı.