Feshane'deki LTGTB sergisine protesto

İBB'nin Feshane'de açtığı LGBT propagandası yapılan ‘Ortadan Başlamak' adlı sergi STK, akademisyen ve hukukçular tarafından protesto edildi.

İstanbul'da restore edilen Feshane binasında tasavvuf müzesi olacağını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyük bir skandala imza attı. Binada açılan 'Ortadan Başlamak' adlı sergide Gezi Parkı kalkışması övülürken, çıplak heykellerle de Eyüpsultan'ın maneviyatına saygısızlık yapıldı.

BU REZİLLİĞE SON VERİN

Sergiye tepki gösteren İBB AK Pati Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, İmamoğlu'na çağrı yaptı. Göksu, "Milletimizin değerlerini ve hassasiyetlerini hiçe sayarak, Feshane'de yapmış olduğunuz 'sanat' adı altındaki rezil etkinliğe derhal son veriniz. İstanbul maddi ve manevi müktesebatıyla bir bütündür, bu bütünü bozmaya siyasi ömrünüz yetmeyecektir" dedi. Sergi, sivil toplum kuruluşları tarafından da protesto edildi. Feshane önünde toplanan bir grup, 'Ekrem istifa' ve 'Semtimizde sapkınlık istemiyoruz' sloganları attı. Gazeteci Özlem Doğan, sergide pagan ritüelleri, çıplaklık ve LGBT propagandası yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Akın ise "Çocuklarınızın zarar görmesini istemiyorsanız çıplak resimlerden dolayı sergiyi protesto edin" dedi. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican da, LGBT lobisinin Müslüman Türk milletine hakaret ettiğini ileri sürdü. Öte yandan gelen tepkiler üzerine İBB, sergiyi ziyaretçilere kapatma kararı aldı.

'ANAYASAYA DA AYKIRI'

Anayasa'nın 41'inci ve 58'inci maddelerinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, toplumun milli ve manevi değerlerini, aile yapısını korumak için gerekli önlemleri alma ödevini yüklediğini söyleyen avukat Yurdal Kılıçer ise İBB'nin, milletin inanç ve değerleriyle çelişen bu organizasyon ile görevini yerine getirmediğini belirtti.