‘Fergio House' operasyonu! Sapkınlar kafeste

Müstehcen içerikli videolar paylaşan ve maskeli kişilerden oluşan ‘Fergio House' adlı şebekeye 8 kentte Kafes-26 operasyonu düzenlendi; 19 şüpheli gözaltına alındı.

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un 5 ilçesi ile toplam 8 kentte Fergio House adlı sosyal medya hesabını yönetenlere operasyon düzenlendiğini duyurdu. 'Kafes-26' operasyonu kapsamında 15 adrese eşzamanlı baskınlar yapılırken, 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin organize şekilde hareket ederek müstehcen içerikli parti yapacaklarının tespit edildiği öğrenildi. Operasyonda 2 bin adet sahte 100 dolarlık banknota el konuldu. Bakan Yerlikaya mesajında, "Halkımızın milli ve manevi değerlerini aşağılayanlarla, huzurunu kaçıran suç odaklarına göz açtırmayacağız" ifadesini kullandı. Şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve müstehcen paylaşımlarla suçlanıyor.

200 MİLYON TL'LİK EVDE KÖLELER!

'Fergio House' olarak bilinen evin 200 milyon TL değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bir fenomenin görüntülediği evde çoğu köle olarak anılan maskeli 35 kişi yaşıyor. Aynı evde kilitli ve içeri girilmesi yasaklı odalar bulunurken, söz konusu şebekenin aylık gelirinin 3 milyon dolar olduğu iddia ediliyor.

Müstehcen paylaşımlar yapan grup daha önce de Taksim'de yüzleri maskeli şekilde yürüyüp ellerindeki dolarları etrafa saçmıştı.