''Fazla beton koyduk'' savunması da çöktü! 42 kişinin öldüğü apartmanın betonu ‘standart dışı' çıktı

Adana'da depremde 42 kişinin ölümüne neden olan Ekim Apartmanı'nın tutuklu iki müteahhidi ve inşaat mühendisi hakkında 22.5 yıl istendi. İnşaat mühendisi Akkaya'nın “Diğer müteahhitler, 6.5 torba çimento koyarken, biz 7.5 torba koyduk” savunması, iddianamede çürütüldü.

Akşam

SONER KAN

ADANA Çukurova'da inşa edilen Ekim Apartmanı, 6 Şubat'taki depremlerde 42 kişiye mezar oldu. Ekim Yapı Kooperatifi'nin kurucusu ve müteahhitleri Cem Akkaya ve Tamer Ergünkoç, 16 Şubat'ta tutulandı. Binanın inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddianame Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi, sanıklara 22.5 yıl hapis istendi.

STANDARDI KARŞILAMIYOR

İddianamede; "Sanıkların binanın yıkılmasına neden olan imalat hatalarından sorumlu oldukları, binada kullanılan betonun yapım tarihindeki standartları içermediği tespit edilmiştir" ifadesine de yer verildi. Müteahhitler Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya ile teknik uygulama sorumlusu olan, inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya'nın, denetim görevini yerine getirmediği vurgulanan iddianamede; binada kullanılan betonun, standartları karşılamadığı, kalitesinde yetersizlikler olduğu vurgulandı. İddianame, aynı zamanda Akkaya'nın "Normalde diğer müteahhitler 6.5 torba çimento koyarken biz 7.5 torba koyduk" iddiasını da çürüttü.