Faruk Fatih Özer kimdir, kaç yaşında? Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı mı?

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in kaçtı iddiası gündeme geldi. 391 bin yatırımcısı olan Türkiye'deki kripto para borsalarından Thodex, dün işletmelere birkaç gün süreyle kapatıldığını açıklamıştı. Ancak Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, 20 Nisan'da internet sistemlerini kapatarak yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtığı iddia ediliyor.

Kripto para borsalarından Thodex, dün işlemlere birkaç gün süreyle kapatıldığını açıklarken borsanın kurucusunun yurtdışına çıktığı iddia edilmişti. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, internet sistemlerini kapatarak yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı iddia edildi. Faruk Fatih Özer ile ilgili aramalar yoğunlaştı...

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR, KAÇTI MI?

Çalışma hayatına 2007 yılında başlayan Faruk Fatih Özer, 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex'i kurdu ve Koineks'in mevcut kullanıcıları Thodex'e taşındı. Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu.

SON DAKİKA

İstanbul polisi Kadıköy'deki Thodex'in merkezinde arama yaptı. Thodex soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 78 kişiden 62'si yakalandı.

OLAY NEDİR?

Olay TCMB'nin telafisi mümkün olmayan zararların oluşma uyarısında bulunarak kripto varlıkların gündelik ödemelerde kullanılmasını yasaklamasının birkaç gün ardından gerçekleşti. Sosyal medyada gece yarısı Faruk Fatih Özer'in kaçtığı iddia ediliyor.

Yaklaşık dört yıldır faaliyet gösteren Thodex'in internet sitesi bugün sunucu hata mesajı verirken, şirket dün Twitter'dan açıklamada yeni ortaklık nedeniyle devir işlemi yapılacağı gerekçesiyle kullanıcıların siteyi 4-5 gün kullanamayacağını belirtti. Açıklamada, "İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız; dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri; uzun süredir şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır... Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup; devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir" denildi.

Şirketin kullanıcıları Twitter'daki mesajların dünden bu yana borsada duran varlıkların borsa dışına transfer edilemediğinden şikayet ediyordu.

Habertürk internet sitesinde yer alan ve bazı borsa kullanıcılarının avukatı olan Oğuz Evren Kılıç'a dayandırılan haberde Thodex'in kurucusu olan CEO'su olan Faruk Fatih Özer'in yurtdışına gittiği ifade edildi.

Haberde Kılıç'ın, "Birkaç gündür para transferlerinde sorun yaşandığını Özer'in avukatı bize iletti. Son olarak site tamamen kapatıldı. Mağdurlar arasında panik başladı. Bulundukları illerde cumhuriyet savcılıklarına suç duyuruları yapıyorlar" ifadesi yer aldı.