Fahrettin Koca son dakika açıklamaları sizlerle!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri koronavirüs salgınına yönelik bugün (6 Mayıs) durum değerlendirmesi yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri bugün bir toplantı düzenledi. 

BAKAN FAHRETTİN KOCA SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Korona virüsü salgınına yönelik oluşturulan Bilim Kurulu bugün (6 Mayıs) saat 15.00'da video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantı sonrasında ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın basın açıklaması yapıyor.

Korona virüsü salgınının henüz sonlanmadığını vurgulayan Bakan Koca, "Özgür ama tedbirli bir hayat tarzına geçiyoruz" dedi.

"(Kovid-19'la mücadele) Başlayan yeni dönem bildiğimiz anlamda tipik bir normalleşme dönemi değildir." diyen Bakan Koca şunları kaydetti:

"Bugüne dek her ne kadar 'normale dönüş' ifadesi yer yer kullanılsa da esasında normale dönmüyoruz. 'Yeni hayatın normalleri'ni oluşturuyoruz" 

"Türkiyemiz corona Virüsle mücadelenin ilk dönemini tamamlamıştır. Dünyada salgının hızı kesilmiş değil. Türkiye'de ise vaka 4 haftada zirveye ulaştı ve düşüşe geçti.

Altını çizerek ilave etmek istiyorum. Şuanda Corona V,rüsle mücadelenin 2. döneminin ilk günlerindeyiz. Başarı bazı koşullara bağlıdır. Tedbir almak ve uymak başarının garantisidir. Tedbirlere uyulmasaydı bulunduğumuz noktaya gelmemiz söz konusu olamazdı. Yaşama alanımız genişliyor ama aynı tedbirleri geniş alanda uygulamaya geçiyoruz."

SORUMLULUK TFF'DE

Bakan Koca ayrıca liglerin başlaması kararına ilişkin sorumluluğun federasyona ait olduğunu da belirtti.

"Bilim Kurulu'nun veya Bakanlığımızın AVM'lerin açılmasına ilişkin herhangi bir kararı olmamıştır" diyen Bakan Koca, restoran kafeler ve lokantaların henüz açılmayacağını ve kapalı kalacağını vurguladı.