Fahrettin Altun'dan ''sansür'' meselesine kararlı duruş: ''Asla izin vermeyeceğiz''

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bakan Soylu ve MHP lideri Bahçeli'nin sosyal medya paylaşımlarına gelen sansüre sert tepki gösterdi. Sosyal mecraların ''zihin ve değerler sömürüsü''ne hizmet ettiğini dile getiren Altun, ''Asla izin vermeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyada siyasilere yönelik yapılan kısıtlamalara tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin paylaşımlarına uygulanan sansüre karşı kararlı bir duruş sergileyen Altun, "Bu keyfîliğin ve cüretin sonu tüm değerlerin bir bir silindiği ve zihinlerin yalanlarla tutsak edildiği bir dünyadır. Asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Altun, sosyal medyanın her geçen gün yozlaştığına dikkat çekerek, "Sosyal medya platformlarının her geçen gün siyaset kurumunun ve millet temsilcilerinin sesini kısarak toplumları kuşattığına şahit oluyoruz. Demokrasinin özü olan halk iradesinin ve halk temsilcilerinin böylesine fütursuzca bir sansüre maruz kalması asla kabul edilemez." sözlerini kaydetti.

Milli ve manevi değerlere yönelik yıpratıcı ve manipüle edici etkiye sahip olan mecraların "sanal kaotiklik" yarattığını belirten Altun, "Toplumları ifsad etmek, millî ve manevi değerleri yok sayarak her türlü gayriahlaki hareketi meşru göstermek, marjinal grupların eylemlerini toplumların geneline isnat ederek dünyayı "sanal kaotiklik" illüzyonuna mahkum etmek ne yazık ki bu platformların misyonu haline gelmiştir." dedi ve ekledi: