HABER MERKEZİ
Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinin başında gelen Muğla Bodrum'da fahiş fiyat yüzünden sezonun ölü geçmesi gündemdeyken, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum'un 'çok pahalı' olduğunu söylemenin bir algı operasyonu olduğunu belirtti. Lahmacundan dondurmaya, makarnadan balığa fahiş fiyatlar nedeniyle eleştirilen turizm beldesinde AKŞAM Gazetesi, bir restoranda çıkarılan 1 milyon 115 bin 510 TL'lik hesabı manşetinden gündeme taşımıştı.
ÜCRETLER NORMAL
Katıldığı bir televizyon programında yönettiği ilçedeki fahiş fiyatlara gelen tepkileri değerlendiren Tamer Mandalinci, "Bodrum'un pahalı olduğu algısı, her yıl olduğu gibi bu yılın da başından itibaren lahmacun endeksi ile gündemde. Bodrum'daki pahalılık algısıyla bize haksızlık yapılıyor. Geçen yıla kıyasla her şeye zam geldi tabii ki Bodrum'da. İşletme sahipleri bunu fiyatlara yansıtmak zorunda. Bodrum vatandaşlara geniş yelpaze sunuyor. Bodrum'da 200 liraya da yemek yersiniz, 2 bin 500 euro'ya da" diye konuştu.
Gözde turizm beldelerinin başında gelen Bodrum'da lahmacun+ayran 400-1.000 liradan, makarna 400-700 liradan, bir top dondurma 100-250 liradan, çay ise ortalama 60-90 liradan satışa sunuluyor. Restoranlarda ise durum daha vahim. Sosyal medyada Bodrum'daki restoranların fahiş fiyatlarıyla ilgili paylaşımlarda 50-100-150 bin liralık hatta milyonluk hesabın yazıldığı faturalar havalarda uçuşuyor. Bodrum'da tartışma konusu olan restoran faturaları arasında 20 bin liraları bulan kuver ücretleri bile yer alıyor.