Fahiş fiyatlara hesap sorulacak

Başkan Erdoğan, “Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız. Devletimizin ilgili kurumlarının eli daha da güçlenecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız” dedi.

Başkan Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Gıda fiyatlarındaki fahiş artışlara dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarında yaşanan suni fiyat artışlarını inceledik, sebeplerini araştırdık. Fiyat artışlarının sadece piyasa şartlarıyla izah edilemeyeceği herkesin malumudur. Bazı temel gıda ürünlerinin fiyatlarında piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz-talep dengesini bozacak güce ulaşmış kimi çıkar odakları fiyat manipülasyonu üzerinden piyasayı bozmaktadır. Milletin aşına, ekmeğine ve boğazındaki lokmasına göz dikenlerden hesabını mutlaka soracağız. Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürüttüğümüz mücadeleyi fiyat oyunlarına kurban vermeyiz. Meclisimizde görüşülen düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle ilgili kurumların eli daha da güçlenecek."

'TARIM BİTTİ' SÖZÜ CEHALET

'21 yılda 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. Bu yılın tarım desteği yıl sonunda 91 buçuk milyar liraya çıkacak. 440 tarımsal ovamızı koruma altına aldık. Tarsim ile çiftçimizin alın terini koruyoruz. Türkiye'nin tarım politikası kötüleniyor. Bu iddialar eli nasırlı çiftçilerimizin emeğine hakarettir. Her ülke gibi bizim de sıkıntılarımız var ama Türkiye'de tarım bitti demek sadece cehalet değil art niyetin işaretidir."

41 ORGANİZE TARIM BÖLGESİ

"Tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılada Avrupa'da lider dünyada ilk 10 içindeyiz. Fındık incir kiraz ve kayısı üretiminde dünyada açık ara 1. sıradayız. Sebzede 4, meyvede 5.'yiz. Tarımsal hasılamızı 2023'te 69,2 milyar dolara yükselttik. İhracatımızı 3,8 milyar dolardan 2023'te 31 milyar dolara ulaştırdık. 117 ülkeye tohum ihracatı gerçekleştiriyoruz. Hayvancılık özel önem verdiğimiz diğer alan. Hayvancılık ülke tarımının geleceğidir. Hayvancılıkta şikayetleri giderecek yeni politikaları devreye koyuyoruz. İlk defa genç ve kadın üreticilere yüzde 70 ek destek sağlayacağız. Hayvan hastalıkları ile mücadelede yeni tedbirler alacağız. Yenilenebilir kaynakların kullanılacağı organize tarım bölgeleri kuruyoruz. 41 adet organize tarım bölgesinin sürecini hızlandırdık. 1382 tarım ve gıda ürününün coğrafi işareti tescil edildi."

BALKANLAR'DA EN BEĞENİLEN LİDER ERDOĞAN

Batı Balkan ülkelerindeki anket, Başkan Erdoğan'ın, bölgede en beğenilen lider olduğunu ortaya koydu. Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü'nün anketinde Erdoğan Arnavutluk'ta yüzde 71, Bosna Hersek'te yüzde 61, Karadağ'da yüzde 56, Kuzey Makedonya'da yüzde 66 ile ilk sırada yer aldı. Sırbistan'da yüzde 80 ile Putin birinci, Şii yüzde 73 ile ikinci, Erdoğan ise yüzde 41 ile üçüncü oldu.

BAŞKAN'DAN ECZACILAR GÜNÜ MESAJI

Başkan Erdoğan, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla mesaj yayınladı: "İnsanlarımızın sağlığına hizmet eden, sağlık sektörümüzde vazgeçilmez bir rol üstlenen tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü canı gönülden tebrik ediyorum."

YENİ İSİMLERLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Erdoğan, "AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın olgun duruşu, 31 Mart sonrası siyasetin genel havasını değiştirmiştir" dedi, kongre sürecini başlatacaklarını ve yeni isimlerle daha da güçleneceklerini söyledi.

Başkan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Açıklamasında, "Bizim için önemli olan Türkiye'nin ve Türk demokrasisinin kazanmasıdır" diyen Erdoğan, "AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın olgun duruşu, 31 Mart sonrası siyasetin genel havasını değiştirmiştir. Yumuşama ikliminde siyasetçilerin mesajları ve toplumda siyaset kurumuna güvenin artmasının önemli payı vardır" dedi. "31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Seçim sonuçlarına dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız" ifadelerine de yer vererek şöyle devam etti: "Son MYK toplantımızda geleneksel istişare kampımızı çok yakın bir tarihte toplama kararı aldık. Önce milletvekili ardından belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Komplekse kapılmadan, eleştiriye kulak tıkamadan bu süreci şeffaflıkla yönetiyoruz."

BİZ MİLLETİN PARTİSİYİZ

"Hata değil; yanlışta ısrar etmek kaybettirir. Siyaset milletin içinde milletle omuz omuza sırt sırta vererek yapılır. İstişare ve yenilenme sürecimizin sonunda AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü şekilde devam etmekte kararlıyız. AK Parti'nin alameti farikası kendini yenileme, geliştirme, yeni şartlara adapte etme kabiliyetine haiz olmasıdır. Kongre sürecini bunun en önemli vesilesi olarak görüyoruz. Milletin sınıfta bıraktığını baş tacı edemeyiz. Kırarak, dökerek, dağıtırak değil; toparlayarak, bütünleştirerek, kucaklaşarak ilerleyeceğiz. Saflarımızı sıklaştıracak partimizi daha da büyütmenin gayretinde olacağız. Yeni hizmet erleriyle, isimlerle kadrolarımızı tahkim ederken partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz."

7-8 HAZİRAN VE 1-2 TEMMUZ'DA KAMP VAR

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partinin kamp tarihlerini açıkladı. Şahin "7-8 Haziran'da Kızılcahamam'da genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle, 1-2 Temmuz'da genel merkez konferans salonunda belediye başkanlarıyla yapılacak istişare ve değerlendirme toplantılarında izlenecek yeni yol haritası belirlenecek" dedi.