Expo 2020 Dubai'de Türkiye rüzgarı! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu stantları gezdi

Expo Dubai'de Türkiye rüzgarı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, fuarda büyük ilgi gören Bayraktar Akıncı SİHA ve TOGG stantlarını ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sergi alanlarını gezdi. Türkiye'nin sergi alanında kendisine Türk kahvesi, dondurma ve helva ikram edilen Çavuşoğlu, ziyaretçilerle de sohbet etti. Gazetecilerin EXPO'ya ilişkin sorularını da yanıtlayan Çavuşoğlu, fuarda bulunmanın sembolik anlamı olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, BAE ziyaretine dair bir soru üzerine de "Her ziyaret benim için önemlidir. Türkiye'nin Dışişleri Bakanı olarak ikili ilişkiler ve bölgesel iş birliği için birçok ülkeyi ziyaret ediyorum. Benzer şekilde, birçok mevkidaşımı ve dostumu da aynı amaçla Türkiye'de ağırlıyorum. Son olarak da BAE'den Türkiye'ye üst düzey bir ziyaret oldu. Ben de bu ziyarette iki ülke liderinin aldığı kararların devamı niteliğinde buradayım" diye konuştu.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Çavuşoğlu, Azerbaycan sergi alanını ziyaretinde anı defterini de imzaladı. Daha sonra Özbekistan sergi alanına geçen Çavuşoğlu'na, çeşitli hediyeler takdim edildi. Expo 2020 Dubai'ye ev sahipliği yapan BAE'nin sergi alanını da ziyaret eden Çavuşoğlu, yetkililerden bilgi aldı.

DUBAİ'DE TÜRK İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dubai'de Türk iş insanlarıyla da bir araya geldi. Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı: "BAE ile ticari ilişkilerimizin geliştirilmesinde büyük rol oynayan iş insanlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Ticaretimiz önümüzdeki dönemde daha da artacak."