Evlenenlere 40 bin çocuğa 5 bin TL... ‘Aile Yılı'na belediyeden destek

Şahinbey Belediyesi ‘Aile Yılı' kapsamında yeni evlenen çiftlere geri ödemesiz 40 bin TL, 2,3,4 çocuğu olan ailelere ise, 3 yıl boyunca 5 bin TL'ye kadar nakdi yardım yapacak.

HABER MERKEZİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Aile Yılı' kapsamında evlilik kredisi ve çocuk yardımı uygulamasına bir destek de Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nden geldi. Şahinbey Belediyesi 'Aile destek Paketi'nde hem yeni evlenen hem de çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için yardım kampanyası başlattı. Yeni evlenecek çiftlere; 20 bin geline, 20 bin TL de damada olmak üzere, toplam 40 bin nakdi destek çeyiz seti veriliyor. 2'nci çocuğa 3 yıl boyunca her ay 1000 TL, 3'üncü çocuğa 3 yıl boyunca her ay 5000 TL, 4'üncü çocuğa ise, 3 yıl boyunca her ay 4000 TL nakdi destek veren belediye, bir yıl boyunca bebek bezi desteğinde bulunacak.

'GENÇLERİMİZ ERKEN EVLENSİN'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Biz gençlerimizin yaşlarını geciktirmeden evlenmesini istiyoruz. Evlilik yaşı gittikçe ileri doğru gidiyor. Cumhurbaşkanımız 2025 yılını aile yılı ilan etti. Hükümetimizin de evlenecek çiftlere açıkladığı destekler var. Biz de bu kampanyaya, Şahinbey Belediyesi olarak destek veriyoruz." dedi.