Evlat nöbetine şehit ailelerinden destek 

HDP il binası önünde 8 gündür oturma eylemi yaparak evlatlarını arayan ailelerin sayısı 21 oldu. Şehit anneleri de Diyarbakır’a destek için gitti. 

Hacire Akar’ın oğlu Mehmet Emin için başlatıtğı ve 3 gün sonra yavrusuna kavuştuğu eyleme destek çığ gibi büyürken her gün yeni aileler de HDP binası önünde eyleme katılıyor. Eyleme dün de çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan Salih Aylu ile Latife Ödümlü katıldı. Salih Aylu 22 Mart’ta kaybolan oğlu Mehmet (20) için nöbete başladı. Salih Aylu, oğlunun nevruz kutlamalarına gittikten sonra HDP kongresine katılan M.I. tarafından dağa kaçırıldığını iddia etti. 

ÜNİVERSİTE OKUYORDU  

Eyleme Ordu’dan gelen Latife Ödümlü de katıldı. Siirtli olan ancak Ordu’da yaşayan Ödümlü, Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi oğlu Özgür’ün, 10 ay önce, terör örgütü PKK tarafından Irak’ın kuzeyine kaçırıldığı iddiasıyla eyleme katılan 20’nci aile oldu. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yıl önce 14 yaşındaki oğlunun kaybolduğunu belirten baba Mehmet Tokay, çocuğunu piknik havasıyla götürdüklerini ve torpilli olan ailelerin çocukları geri geldiğini, kendi çocuğu ise dönmediğini aktardı. 

15 TEMMUZ'DAN DİYARBAKIR'A 

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin 8. gününde şehit yakınları ve gazilerden de destek geldi. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ile şehit yakınları ve gaziler de desteğe geldi. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları da HDP önünde eylem yapan annelere destek ziyaretinde bulundu.