Evlat nöbetinde Gara şehitleri için mevlit

Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 13 vatan evladı şehadetlerinin 40'ıncı gününde de unutulmadı.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 571 gündür evlat nöbetinde olan aileler şehitler için Türkçe ve Kürtçe mevlit okutarak dua etti.

PKK tarafından dağa kaçırılan Zümrüt Salim, açıklama yapacağı sırada göz yaşlarına hakim olmayarak konuşamadı. 10 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Mehmet Tokay'a kavuşma ümidiyle eylemini sürdüren Sadiye Tokay, çocukları için evlat nöbetinde olduğunu belirterek, ''Bugün Gara şehitleri için mevlit okutuldu. Allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin haklarını bırakmasın" dedi.

VAN'DA İKİ AİLE DAHA KATILDI

Van'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP binası önündeki eylemlerini 5'inci haftada da sürdürdü. Geçen hafta 20 ailenin olduğu eyleme, dün 2 aile daha katıldı. Eylemde yer alan Reşit Boşceviz, oğlu Suat'ın 17 yaşındayken 6 yıl önce teröristlerce kaçırıldığını belirterek, "Tendürek Dağı'na gittim. PKK 'Senin oğlun Irak'ta' dedi. 6 kez Irak'a gittim ama oğlumu göstermediler. Yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum" dedi.

Bu arada Hakkari'de aileler, HDP il binası önünde oturma eylemi yaptı. HDP'nin seçim müzikleriyle karşılık verdiği eylemde aileler ile esnaf arasında gerginlik yaşandı.