Evlat nöbetinde Berlin buluşması

İki yıldır Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan anneler, PKK'nın kaçırdığı kızı için tek başına eylem yapan Maide T.'ye desteğe Almanya'ya gidiyor.

Diyarbakır anneleri Berlin'de tek başına evlat nöbeti tutan Maide T.'ye destek ziyaretine gitmeye hazırlanıyor. Diyarbakır annelerinden Mevlüde Üçdağ, "Sesimizi tüm dünyaya duyurmak için Maide Hanım'a desteğe gideceğiz" dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de terör örgütü PKK tarafından dağa götürülen kızı için oturma eylemi yapan Maide T.'ye Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneler destek ziyaretinde bulunacak. Maide T., Diyarbakır annelerinin davetini kırmayarak hasta olmasına rağmen eylemin üçüncü yılına girmesi nedeniyle Diyarbakır'a gitmişti.

Diyarbakır annelerinden Mevlüde Üçdağ, "Hepimizin acısı bir, hedefi bir. Maide Hanım da, biz de hiçbir şeyden korkmuyoruz, hain örgütün elinden bütün çocuklarımızı alacağız. Annelerin gücüne karşı gelemeyecekler. Terör örgütü dış güçlerden de destek alıyor. Biz de sesimizi tüm dünyaya duyurmak için Maide Hanım'a desteğe gideceğiz" diye konuştu.

SEÇİMDEN SONRA BERLİN'E

Almanya'da yaşayan Maide T.'nin kızı Nilüfer T., 12 Kasım 2019'da 'okula gidiyorum' diyerek evden ayrılmış, daha sonra kendisinden haber alınamamıştı. Maide T., kızını bölücü terör örgütün elinden kurtarmak için Berlin'de tek başına eylemini sürdürüyor. Haziran 2015'te kandırılıp dağa götürülen oğlu için Diyarbakır'daki eyleme katılan Üçdağ, "Maide Hanım hasta olmasına rağmen bizi kırmadı, o kadar yolu geldi. Almanya'da 26 Eylül'de seçimler var. Devlet büyüklerimizin izniyle seçimden sonra bir grup anne olarak Berlin'e giderek Maide T.'ye gideceğiz" diye konuştu. w Gürkan ATA