Evde ek iş ilanıyla vurgun

İzmir'de bir şebeke internette ‘evde ek iş' ve ‘evde paketleme' gibi sahte ilanlar verdi. Ev kadınlarını tuzağa düşürüp kapora ve sigorta bahanesiyle para toplayan çete çökertildi.

DHA

İzmir'de sosyal medya ve online internet sitelerinde 'evde ek iş, evde paketleme işi' ilanları yayımlayan dolandırıcılar, özellikle ev kadınlarını tuzağa düşürüp dolandırdı. Şikayetler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlatıldı. Siber Suçlarla Mücadele polisleri, söz konusu ilanları mercek altına aldı. Zanlıların kapora, sigorta, veri ücreti gibi çeşitli bahanelerle para talep ettiği; mağdurları da işlemlerin legal olduğuna inandırmak için üstünde resmi kurum logoları olan sahte evraklar düzenledikleri belirlendi.

12 İLDE 'PAKET'LENDİLER

Sahte şirket isimlerinin yer adlığı ilanları dolaşıma sokan şebeke üyeleri tek tek tespit edildi. Polis ekipleri, İzmir başta olmak üzere Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye, Samsun'da eşzamanlı baskınlar yaptı. 'Paket' adı verilen operasyonlarda 70 şüpheliden 64'ü yakalandı. Adreslerindeki aramalarda çok sayıda dijital materyale ve suç unsuruna el konuldu. Firari 6 zanlının yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

Şüpheliler, bankadan para çekerken güvenlik kameralarına yakalandı.

BİN KİŞİDEN 100 MİLYON TL

Evde iş vaadiyle sadece İzmir'de 17 kişinin toplam 1 milyon 250 bin TL para kaptırdığı ortaya çıktı. Türkiye genelinde ise yaklaşık bin mağ- durun olduğu; vurgun miktarının büyüklüğünün ise 100 milyon TL'yi bulduğu öğrenildi.