Evde bayram namazı kılınır mı? Diyanet İşleri açıkladı

Bu yıl Diyanet İşleri tarafından alınan karara göre camilerde bayram namazı kılınmayacak. Ali Erbaş konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle camiler kapalı olacak ve bayram namazı kılınmayacak. Bayram namazı kılınışı cemaatle gerçekleştirilen bir ibadettir. Din İşleri Yüksek Kuru bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle camilerde bayram namazı kılınmasının uygun olmadığı kararını aldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da İslam'a göre insan hayatının ve sağlığının her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu dile getirdi. 

EVDE BAYRAM NAMAZI KILINIR MI?

Diyanet İşleri Ali Erbaş evde bayram namazı kılınır mı sorusunu  yanıtladı. Erbaş İslam'a göre insan hayatının ve sağlığının her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu dile getirerek: “Diyanet TV'nin ve birçok televizyon kanalının sabah 06.00'dan itibaren canlı yayınlayacağı bayram hutbesini dinleyelim. Dileyen evinde bayram namazını dileyen de nafile niyetiyle iki ya da dört rekat kuşluk namazı kılabilir. Böylece bayram namazı vaktinin bereketinden ve bayramın güzelliğinden ailemizle beraber en iyi şekilde istifade edelim” açıklamasında bulundu.