15 Kasım 2019 evde bakım maaşı hangi illerde yatırıldı?

Evde bakım maaşı almak için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ya da ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmak gerekiyor. Her ay il il hesaplara yatırılan bakım maaşı e devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

Yüzde 50 engelli raporu bulunan bireylere, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar yaşlı veya hasta kişilere bakın vatandaşlar için evde bakım maaşı veriliyor. Evde bakım maaşları Kasım ayının ilk haftasından itibaren il il hesaplara yatmaya başladı. 

15 KASIM EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Evde bakım maaşları her ayın ikinci haftasından itibaren ayın 25'ine kadar hesaplara il il yatırılıyor. Şu ana kadar Amasya, Kırıkkale, Edirne, Tokat, Ordu, Bayburt, Adıyaman, Manisa, Samsun, İstanbul,  Denizli, Kırklareli, Bolu,  Mersin, Konya, Ankara, Bilecik, Şanlıurfa, Sakarya,  Zonguldak, Afyonkarahisar, Uşak,  Diyarbakır, Osmaniye, Aydın, Kırşehir,  Hatay, Antalya, Elazığ, Van, Şırnak, Karabük, Balıkesir,  Çorum, Muğla, Bursa, İzmir'de yatırıldı. 

Aylık alanlar ister sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden evde bakım maaşı sorgulaması yapabiliyor. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ