2024 Şubat ayı evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı, yardımdan faydalanan bireyler tarafından sorgulanıyor. 2024 Şubat evde bakım maaşları için ödeme tarihleri belli oldu. Engel durumuna göre değişen miktarda ödeme alan vatandaşların ödemeleri bu ay zamlı olarak yatırılacak. Peki Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Engelli ve Evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte 2024 Şubat ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli veya yaşlı bireylerin evde bakımını üstlenen kişilere verilen Evde bakım maaşının hesaplara yatıp yatmadığı, yardımı alan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Evde bakım maaşı sorgulaması E-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama ekranı üzerinden yapılabiliyor. Peki Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte 2024 Şubat ayı evde bakım maaşı yatan iller ve ödemelerin yapılacağı tarihler

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi duyurmuştu. Evde bakım maaşının banka hesaplarına geçmesini bekleyen bireyler, 2024 Şubat ayı evde bakım maaşı yatan iller listesini kontrol ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Engelli ve hasta yakınlarına ödenen evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 30 arası hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırılıyor.

2024 Şubat evde bakım maaşları 10-29 Şubat arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2024?

2024 yılı 1. dönem asgari ücret ara zammı ve Memur maaşlarına gelen zamla birlikte, evde bakım maaşı ödemelerine de yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Yapılan zamla beraber ile beraber evde bakım maaşına yapılan zam oranı da netleşti.

Buna göre 2023 yılının ikinci yarısında 5.097,96 TL olan evde bakım maaşı, Şubat ayı itibari ile 7.608,71 TL oldu.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde 7.608 TL olarak yatırılacak.

Buna göre; Şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Şubat itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.