Etimesgut'ta akraba torpili... CHP'li Erdal Beşikçioğlu, kuzenini koordinatör yaptı!

CHP'li belediyelerdeki akraba atama furyasına bir yenisi daha eklendi. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, amcasının oğlu Gökhan Beşikçioğlu'nu ‘Tesisler koordinatörü' görevine getirdi.

HABER MERKEZİ

31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından CHP'li belediyelerde başlayan eş, dost, akraba atamaları tepkilere neden olmuş; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Müsaade etmeyeceğiz" diyerek belediye başkanlarından geri adım atamalarını istemişti. Özel'in uyarısına rağmen CHP'li belediye başkanları eş-dost kayırmalarıyla kadroları doldurmaya devam ediyor.

TELEVİZYON KANALI VAR

Son olarak oyunculuktan siyasete atılan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, amcasının oğlu Gökhan Beşikçioğlu'nu 'Tesisler koordinatörü' olarak görevlendirdi. Erdal Beşikçioğlu'nun Ordu'da yerel bir televizyon kanalı sahibi olan kuzenini liyakatten uzak şekilde belediyeye ataması tepki çekti.

Ek görev tablosunda Gökhan Beşikçioğlu 'Tesisler koordinatörü' olarak yer aldı.

YETKİ KARMAŞASINA SON VERMEK İÇİN!

Skandal atama Etimesgut Belediyesi'nin resmi yazısıyla ortaya çıktı. Yazıda, "Tesislerimizde farklı müdürlüklerimiz tarafından verilen hizmetler sırasında yetki karmaşası ve eşgüdüm eksikliği nedeniyle hizmette aksamalar meydana geldiği gözlenmiştir. Aksaklıkların giderilmesinden sorumlu bir koordinatörün her tesiste bir tesis sorumlusunun görevlendirilmesine karar verilmiştir" ifadesi yer aldı.

Gökhan Beşikçioğlu - Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu

'TANIDIK' SKANDALLAR

CHP'li belediyelerinde yaşanan eş, dost, akraba atamalarından bazıları şöyleydi:

Esenyurt: Belediye Başkanı Ahmet Özer, ABD'den getirttiği arkadaşını genel koordinatör, kayınbiraderini mali işlerden sorumlu koordinatör, kardeşini koruma yaptığı, yeğenlerini ise özel kalemde işe aldığı ortaya çıkmıştı.

Sarıyer: Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan vekili Hüseyin Coşkun'un eşi Filiz Coşkun, Kültür İşleri Müdürü olarak atamıştı.

Çankaya: Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Buca: CHP Buca İlçe Başkanı Özgür Kaya'nın eşi Damla Çelik Kaya, Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak atanmıştı.

Menteşe: Belediye Başkanı Gonca Köksal, emlak şirketinde ortağı olan avukat Merve Fidem Barut'u, Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirmişti.

İzmir: Başkan Cemil Tugay koltuğa oturur oturmaz Karabağlar Belediyesi'nde özel kalem müdürlüğü yapan CHP milletvekili Veli Ağababa'nın yeğeni Nermin Özgül'ü Büyükşehir Belediyesi'nde işe almıştı.

Ataşehir: Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in eşi Elif Duygu Övür Adıgüzel'in Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığı iddiası yalanlandı. Ancak Elif Adıgüzel'in Kadıköy Belediyesi'nde müdür olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı.

AKŞAM, CHP'li belediyelerdeki 'akraba saltanatı'nı 29 Mayıs'ta manşetine taşımıştı.