Ethereum Bitcoin’den farkı nedir? Ethereum nasıl alınır?

Ethereum nedir nasıl satın alınır? Son günlerin yükselişe geçen kripto para birimlerinden birisi olan Ethereum hakkında araştırma yapılıyor. Yatırımcılar Ethereum hakkında araştırma yapıyor. Ethereum nedir? Ethereum, ilk bakışta bir ''altcoin'' gibi görünse de aslında altcoinlere göre daha fazla yenilik içeren bir dijital para birimidir. Ethereum akıllı sözleşme (komut dosyası) işlevselliğine sahip, açık kaynak kodlu, halka açık, blok tabanlı, dağıtılmış bilgi işlem platformudur. Peki, Ethereum’un Bitcoin’den farkı nedir? Detaylar haberimizde.

Ethereum nedir? Ethereum nasıl satın alınır? Son günlerin popüler para birimlerinden birisi olan Ethereum hakkında yatırımcılar araştırma yapıyor. Oldukça hızlı bir şekilde değer kaznaan Ethereum’un fiyatı 830 doları geçmiş vaziyette. Ehereum 2013 yılında kripto para araştırmacısı ve programcısı Vitalik Buterin tarafından ortaya atıldı. Geliştirme süreci Temmuz - Ağustos 2014 döneminde çevrimiçi kitle fonlaması  sayesinde sağlandı. Ethereum sistemi 30 Temmuz 2015 tarihinde hayata geçirildi. 2016'da Ethereum, The DAO projesinin çökmesinin bir sonucu olarak iki blok zincirine ayrıldı ve böylece Ethereum Classic ürünü ortaya çıktı. 19 Aralık 2017 itibari ile Ethereum sisteminin para birimi olan bir (1) Ethereum 800 ABD dolarına denktir.

ETHEREUM NEDİR?

Ethereum açık kaynak, kamuya açık, blok zinciri (blockchain) tabanlı akıllı sözleşme (smart contract)işlevselliğine sahip dağıtık hesaplama platformudur. Ethereum, merkezi olmayan turing bütünlüklü kamuya açık uluslararası ağ düğümü kullanarak komutları çalıştırabilen Ethereum Virtual Machine (Ethereum Sanal Makinesi) adındaki sanal makineyi sağlar. Ethereum ayrıca 'ether' adı verilen ve hesaplar arası transfer edilebilen ve gerçekleştirilen hesaplamalar için katılımcı düğümlerini tazmin etmeye yarayan bir kripto para birimi sunar. Bir dahili işlem fiyatlama mekanizması olan 'Gas' ise yığın mesajı azaltmak ve ağdaki kaynakları paylaştırmak için kullanılır. 



Ethereum akıllı sözleşme (komut dosyası) işlevselliğine sahip, açık kaynak kodlu, halka açık, blok tabanlı, dağıtılmış bilgi işlem platformudur. Ethereum, uluslararası bir ortak düğüm ağı kullanarak komut dosyalarını çalıştırabilen merkezi olmayan bir Turing tam sanal makinesi ya da diğer adıyla Ethereum Sanal Makinesi ile işlem görür. Ethereum, hesaplar arasında aktarılan ve gerçekleştirilen hesaplamalar için katılımcı düğümleri telafi etmek için kullanılabilen “eter” isimli bir şifreleme simgesi de sağlar. Gas adında dahili bir işlem fiyatlandırma mekanizması ise, spam’ı azaltmak ve kaynaklarını ağ üzerinde tahsis etmek için kullanılır.

ETHEREUM AVANTAJLARI NELERDİR?

Merkezi olmayan Ethereum platformunun en önemli avantajları şu şekilde özetlenebilir; Değiştirilemezlik; Üçüncü taraflar Ethereum platformunda yer alan herhangi bir veriyi değiştiremezler. Yolsuzluğa Karşı Dayanıklı; Ethereum’da yer alan uygulamalar fikir birliği ilkesi doğrultusunda oluşturulan ve gizliliği imkânsız hale getiren bir ağa dayanır. Güvenli; Uygulamalar hileli etkinliklere ve siber saldırılara karşı korunmaktadır. Aksama Olmaz; Uygulamalar bozulmaz ve kapatılamaz.

ETHEREUM NASIL SATIN ALINIR?

Ethereum madenciliği ile Ethereum kazanabileceğiniz gibi madencilik süreçlerine girmeden daha pratik bir şekilde de satın alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ethereum alabilmek için öncelikle güvenli olduğu bilinen Bitcoin borsalarından birine kaydolmanız ve Bitcoin almanız ya da Bitcoin madenciliğine başlamanız gerekir. Bitcoin elde edip, sanal cüzdanınıza aktardıktan ve borsasında hesap açtıktan sonra Ethereum borsalarına da kaydolmanız gerekmektedir. Kayıt olduğunuz global dijital para borsalarına aldığınız Bitcoinleri transfer ederseniz bu bitcoinlerle Ethereum alabilirsiniz. Ethereum satış süreci de aynı şekilde işlemektedir. Öncelikle Ethereum’u Bitcoin’e çevirmeniz ve sonrasında dilediğiniz ulusal para birimine dönüştürüp banka hesabınıza yollamanız yeterlidir.