Esnaf yeniden işinin başında

Osmaniye'de depremde zarar gören 50 işyerinden 15'i yeniden yapılarak esnafa teslim edildi. Geçici işyerlerine kavuşan esnaf, yeniden çalışmaya başladı.

AA

Akşam

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde iş yerleri yıkılan ya da hasar gören terzi, kuruyemişçi, market işletmecisi gibi esnaf için Bahçe Belediyesi tarafından Ali Farsakoğlu Caddesi'nde 50 betonarme işyeri yapılması planlandı.

100 İŞYERİ HAZIRLANIYOR

Belediye ekiplerinin çalışmasıyla yapımı tamamlanan 15 betonarme geçici işyeri, hak sahiplerine teslim edildi. Geçici işyerlerine kavuşan esnaf, yeniden çalışmaya başladı. Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, "Belediye olarak, AFAD ile işbirliği çerçevesinde ve İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda 100 prefabrik iş yeri tahsis edeceğiz" dedi. Kuruyemişçilik yapan ve depremde işyeri ağır hasar gören Mehmet Say, işinin başına geçebilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

"İŞLERİMİZ ÇOK GÜZEL"

İlçede 9 yıldır terzilik yapan Ümit Çetin de iş yerinin 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasar gördüğünü ifade etti. Çetin, "Dört günden beri bu dükkanda faaliyet gösteriyorum. Başkanımdan, emeği geçen bütün belediye personelinden, devletimizden, milletimizden, herkesten Allah razı olsun. İşlerimiz de çok iyi elhamdülillah" dedi.

Geçici iş yerine kavuşana kadar boş oturmak zorunda kaldığını söyleyen Ümit Çetin, yeniden işinin başında olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.