Eskişehir'de moral buluşması

Huzurevi sakinleri ve çocuklar, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Eskişehir'de misafir edilen Ukraynalı Kırım Tatarı savaş mağdurlarıyla buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Eskişehir'de misafir edilen Kırım Tatarı ve Ukraynalı savaş mağduru 20 çocuk, 'Minik Eller ve Yetişkin Gençler Müzikle Buluşuyor, Kırım Tatarı Kültürüyle Tanışıyor' programında huzurevinde yaşayan 80 vatandaşla ve devlet koruması altındaki 50 çocukla bir araya geldi. Kırım Tatar kültürü ve müziğinin de dans gösterileriyle tanıtıldığı etkinlikte, farklı yaş gruplarından bireyler, kültürel zenginliklerini paylaştı. Katılımcılar, konuşmacıların hitaplarından sonra düzenlenen fiziksel ve duygusal rahatlamayı içeren hipoterapi seanslarına katıldı.

DEVLET DESTEĞİ REFAH SEBEBİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, "Hangi koşulda olursanız olun devletiniz size sahip çıkıyorsa, size bir imkan veriyorsa, ailesizliğinizi hissettirmiyorsa o ülkede refah var demektir, o ülkede güven var demektir. Bu öyle bir şey ki ben bu ülkenin sosyal devlet anlayışının özellikle son 20 yılda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere ve Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan'ın yaptıkları, ön açtıkları unsurla bugün beraberiz" dedi. Gürcan, Kırım Tatarları'nın mücadelenin içerisinden geldiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Hanımefendi onların okullarına gittiğinde gördükleri sahneler, kardeşlik duygusunu hissettiğinde onlarda bıraktığı iz Ukrayna'da çıkan savaş neticesinde hemen el atarak Türkiye'ye kapı açtı."

TÜRKİYE'NİN YARDIMLARI UNUTULMAZ

Ukrayna'dan 2 yıl önce geldiklerini söyleyen Eskişehir Kırım Ailesi Okulu Temsilcisi Anife Kurtseitova, "Biz savaştan önce Türkiye'ye çok geldik. Kadınlarımız, çocuklarımız, okulumuz burada. Hepinize çok teşekkür etmek istiyorum. Bir gün savaşlar biter, ancak zor günlerde yardım eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman unutulamaz" dedi.