Eski Susurlukçuya restoranda infaz

Kadıköy'de iki grup arasında ihale tartışması nedeniyle kavga çıktı. Silahların çekildiği çatışmada, Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis öldü. 7 şüpheli gözaltına alındı.

Kadıköy'deki ünlü restoranda önceki akşam iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada Susurluk davası hükümlüsü ve birçok davada adı geçen eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Aslan hayatını kaybetti. İhale tartışması yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada, akraba olan Fuat, Hüseyin ve Ayhan Çakıroğlu ile ismi henüz öğrenilemeyen yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı, 2 kişi aranıyor.

2013'TE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu'nun adı son olarak 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlere ilişkin JİTEM davasında gündeme gelmişti. Eski MİT'çi Tarık Ümit'in kaçırılması ve öldürülmesi, Behçet Cantürk'ün öldürülmesi gibi eylemlerle suçlanan Bandırmalıoğlu bu dava kapsamında, 26 Ocak 2013'te tutuklanmış ve 27 Kasım 2013'te tahliye edilmişti. 1997 yılında Susurluk davası sanıkları arasında ve tutuklu olarak yargılanan Ziya Bandırmalıoğlu polislik mesleğinden ihraç edilmişti. Bandırmalıoğlu, 13 sanıkla birlikte 12 Şubat 2001'de 4'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.