Eski eşinin özel görüntülerini arkadaşlarıyla paylaşmıştı: Cezası belli oldu

Eski eşi Nida Nur Yıldız'ın özel görüntülerini arkadaş grubunda paylaşan Burak Etiler 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Suçun mahkeme tarafından doğrulandığını belirten Yıldız, ''Alnımın akıyla çıktım, çok şükür hak yerini buldu.'' diye konuştu.

AA

Mersin'de eski eşinin özel görüntülerini arkadaşlarıyla paylaştığı iddiasıyla hakkında açılan davada tutuksuz sanık Burak Etiler, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA'nın haberine göre, 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Burak Etiler ve eski karısı müşteki Nida Nur Yıldız ile tarafların avukatları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve tanıklar katıldı.

Sanık Burak Etiler savunmasında, bahse konu görüntüleri kimseyle paylaşmadığını ileri sürerek, "Bunların nasıl yayıldığını bilmiyorum." iddiasında bulundu.

Duruşmada, tanıklar A.A. ve S.Ç. ile görüntülerin eline geçtiği ileri sürülen V.Ö. de dinlendi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın, "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ve "kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde yayınlanması" suçlarından cezalandırılmalarını, 3 tanık hakkında da "yalan tanıklık" yaptıkları gerekçesiyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkeme hakimi, "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiğin sanık Burak Etiler'in mevcut halinin devamını da kararlaştırdı.

Mersin'de, eski karısı Nida Nur Yıldız'ın özel görüntülerini arkadaşlarıyla paylaştığı iddia edilen Etiler hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan dava açılmıştı.

"HAK YERİNİ BULDU"

Müşteki Nida Nur Yıldız, adliye çıkışında gazetecilere, suçun mahkeme tarafından doğrulandığını belirterek, "Sanığın suçu işlediğinin tespit edilmesinden dolayı içim çok rahatladı. Başına bu tarz olaylar gelen hiçbir kadın korkmasın ve sessiz kalmasın. Alnımın akıyla çıktım, çok şükür hak yerini buldu." diye konuştu.

Müşteki avukatı Sahra Düzgün Tucel de kadına karşı işlenen suçlarla mücadelelerin sürdüğünü ifade ederek, karar dolayısıyla mutlu olduklarını bildirdi.