Eski eş tehdidine dijital koruma

Eski eşi Dilek Acu'ya şiddet uygulayan Ahmet Çelik'i ne demir kapı ne de barikat durdurdu. Tehditlerini sürdüren Çelik'e elektronik kelepçe takıldı.

AKŞAM

NESLİHAN KESKİN

İstanbul Eyüpsultan'da yaşayan Dilek Acu, 15 yıl önce tanıştığı Ahmet Çelik ile dini nikahlı olarak yaşıyordu. Çiftin bu evliliğinden 14 yaşında olan bir kız çocuğu dünyaya geldi. İddiaya göre Ahmet Çelik, eşine hamileliğinden itibaren şiddet uygulamaya başladı. Doğumdan sonra kızı da şiddete maruz kaldı. Can güvenliği için kızını Çocuk Esirgeme Kurumu'na veren Acu, mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı ve evine kamera taktırdı.

Dilek Acu, eski eşinin evine girişini engellemek için barikatlar kurdu.

'BEN BİR ÖLÜ ADAYIYIM'

Çelik, korunma kararı sona erince Acu'nun evine geldi ve taktırdığı kamera sistemini parçaladı. Çelik'in şiddetinden korunmak için evinin önüne demir kapı yaptıran ve barikat kuran Acu, 'Evimde elektrikleri kapatıp suspus oturuyoruz. Polis gelince kaçıyor. Sürekli kapımın önünde bıçakla bekliyor ve 'seni keseceğim' diyor. Ben artık nefes almak ve çocuğum için yaşamak istiyorum. Ben bir ölü adayıyım" dedi. Dilek Acu'nun şikayetinin ardından tutuklanan Çelik, tahliye olduktan sonra da tehditlerini sürdürdü. Acu bu defa adres değiştirdi ve mahkemeden adres gizliliği kararı aldırdı. Dilek Acu, korunma kararlarına rağmen Ahmet Çelik'in kendisine yönelik şiddet eylemlerini sürdürdüğü iddiasıyla bu defa 'elektronik kelepçe' tedbiri talebinde bulundu.

YAKININA YAKLAŞAMAYACAK

Talebi haklı bulan mahkeme; Çelik'in, Acu'nun bulunduğu her yere, 750 metreden daha yakına yaklaşmaması için 3 ay süreyle elektronik kelepçe uygulanmasına karar verdi.