Eski CHP'li vekil Zülfü Livaneli'den tepki çeken çıkış: Kimse bana 'FETÖ' dedirtemez

Eski CHP'li vekil Zülfü Livaneli, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu bir programda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için ''Gülen hareketi'' dedi. Livaneli geçtiğimiz günlerde ise eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili sözleriyle gündeme gelmişti.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik, "Tipik bir Sünni, sağcı, Ankara politikacısıdır. Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendisi de söyledi, basında çıktı." ifadeleriyle gündeme gelen Zülfü Livaneli, bu kez de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için "Gülen hareketi" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programına katılan bağlanan Livaneli, konuşmasında FETÖ'den bahsederken şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu Fetullah meselesinde benim ağzıma kimse FETÖ falan gibi o tabirleri takamaz. Bu Gülen hareketinin kiminle ilişkili olduğunu kimin kime şefaat ettiğini gazeteciler lütfen araştırın. Ön yargıyla hareket etmesin kimse."

Sunucu Şirin Payzın, Zülfü Livaneli'nin eski Başbakan Bülent Ecevit'e yönelik söylediği sözlerine konuyu değiştirerek yanıt verdi.

"'TİPİK SÜNNİ' İFADESİ BİR TARİFTİR"

Deniz Baykal için 'tipik sünni' ifadesini kullanan ve birçok kişi tarafından eleştirilen Livaneli, bu ifadesini 'bu bir tariftir' sözleriyle savundu.