Eski CHP'li Bakan Sevigen: Bütün dünya bir araya gelmişsiniz, bir adamı yenemiyorsunuz ya!

6'lı koalisyonun ve HDP'nin ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerdeki başarısızlığını ve seçim sonuçlarını değerlendiren eski CHP'li Bakan Mehmet Sevigen, ''Yedi parti, sekiz genel başkan yardımcısı artı HDP bütün bunlar bir araya toplanmış, bütün dünya bir araya gelmişsiniz, bir adamı yenemiyorsunuz ya!'' şeklinde konuştu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında 6'lı koalisyonun ve HDP'nin ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerdeki başarısızlığını ve seçim sonuçlarını değerlendiren eski CHP'li Bakan Mehmet Sevigen önemli açıklamalarda bulundu.

Sabah'ta yer alan haberde CHP'li isimlerin partiden dışlandığını belirten Sevigen çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

Eski CHP'li vekil ateş püskürdü: Kılıçdaroğlu ve ekibi istifa etmelidir

"KILIÇDAROĞLU, İSTİFA ETMELİYDİ!"

Eski CHP'li Bakan Mehmet Sevigen, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Kendi çizgisini bıraktı kendisine uymayan, kendi, yapısına oy vermeyecek insanları parlamentoya taşıdı. Emek veren, çile çeken bütün arkadaşlarım dışarıda kaldı. Milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları... Bizim laik demokratik cumhuriyetten yana olmayan 75 milletvekilini listeye koydu. Bunların 25'i kazandı. İstanbul'daki 35 milletvekilinden 16 tanesi bizim partiden değil. Yarın istifa edip gidecek. Ne hakla Kemal Bey bunu yapıyor? Kemal Bey partinin sahibi mi, şirketi mi, babasında mı kaldı parti ona? Utanmıyor mu? Orada oturuyor daha! Bugün istifa etmesi gerekir bugün! Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah istifa etmeliydi! Bir de sokağa çıkmış 'Tayyip Erdoğan oy kaybetti' diyor. Oy kaybeden kim? Burada sadece kaybeden biziz. Ağlayan biziz. Canımız sıkılan biziz. Elimizdeki fırsatı teptik!" dedi.

CHP ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Böyle bir aymazlık olabilir mi?

"KILIÇDAROĞLU'NUN 'BİRLEŞELİM BİRLEŞELİM' DEDİĞİ İNSANLARIN HİÇBİRİ BİZE OY VERMEDİ"

Sevigen sözlerine şöyle devam etti: "Bu seçimlerde biz hayal kırıklığına uğradık. Kılıçdaroğlu'nun 'Birleşelim birleşelim' dediği insanların hiçbiri bize oy vermedi. Ne Ali Babacan ne Ahmet Davutoğlu. Cumhuriyet Halk Partisi 25 civarında oy aldı. Bunların birer oyu varsa 'Biz 20'ye düşmüşüz' demektir, o da vahim. Demek ki bunların hiç oyu yok. "0" oyu alan insanlara 5'er 10'ar milletvekili verdik. Bunların 30-32 tanesini kazanma noktasına gelmişler. Yerel yönetimi kaybetmemek için Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve arkadaşlarının istifa etmesi gerekir. Benim çağrım partimin bugünü kaybettik, yarının kaybetmeyelim. Kemal Bey orada kaldığı müddetçe başarmamız mümkün değil, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız oldu. O nedenle istifaya davet ediyorum."

Sıfıra sıfır elde var sıfır... CHP'den vekillerin yüzde 25'i buhar oldu

"BÜTÜN DÜNYA BİR ADAMI YENEMİYORSUNUZ YA!"

Sevigen sözlerine şöyle devam etti: "Partili cumhurbaşkanı olmaz diyen kendisi değil mi? Partili cumhurbaşkanı olmayacaksa Kılıçdaroğlu da CHP başından istifa etsin! Yedi parti, sekiz genel başkan yardımcısı artı HDP bütün bunlar bir araya toplanmış, bütün dünya bir araya gelmişsiniz, bir adamı yenemiyorsunuz ya! Ortaklar '400 milletvekili çıkaracağız Anayasayı değiştireceğiz' diyorlardı. Bırakın 400 milletvekili çıkarmayı 160 milletvekilinin 30 tanesini başka partiye verdik. Günah değil mi CHP'deki bizim arkadaşlarımıza? Kılıçdaroğlu bu hırsı bıraksın!"

İngilizler yenilgiyi hazmedemedi! Kılıçdaroğlu'na böyle akıl verdiler

CHP'Lİ İSİMDEN SAADET SERZENİŞİ

Öte yandan CHP'nin 24. dönem milletvekillerinden Prof. Dr. Hurşit Güneş sosyal medyadan bir açıklama yaparak CHP'deki milletvekili sayılarıyla ilgili şu yorumda bulunup serzenişte bulundu: "Saadet Partisini kutlamak gerek. Yüzde 1 bile oyu yokken CHP listelerinden en az 10 milletvekili çıkardı. Yeniden Refah Partisi ise yüzde 2,9 ile ancak 5 milletvekili çıkarabildi."

Kılıçdaroğlu yenilgiyi bir türlü kabullenemedi! Hep aynı nakarat

Batı medyası da Kılıçdaroğlu'ndan umudunu kesti: Erdoğan gol attı