Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'den Kılıçdaroğlu'na: ''Ülke yönetmeye talipsin, elini masaya vuramıyorsun''

CHP'den istifa eden eski Ankara Milletvekili Sinan Aygün bir televizyon programına katılarak istifa sürecini ve CHP içinde yaşananları anlattı. Aygün konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili, ''Ülke yönetmeye talipsin, elini masaya vuramıyorsun'' ifadelerini kullandı.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisinden rüşvet istediğini iddia eden eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, partisinden istifa etmişti.

Mansur Yavaş, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği zaman, Sinan Aygün'ün yaptığı TOGO kulelerinin inşaatını 16 Aralık 2019'da mühürlemişti.

Konuya ilişkin bir televizyon programında konuşan eski Ankara Milletveki Sinan Aygün şu ifadeleri kullandı:

"İki tane CHP'li (Sinan Aygün-Mansur Yavaş) kavga ediyor. Ciddi bir kriz bu. Sen genel başkan(Kemal Kılıçdaroğlu) olarak ülke yönetmeye talipsin, elini masaya vuramıyorsun. Genel Başkanımızda bu vardır. Bende yaşanan durumu televizyona çıkıp anlattım. Beni disiplin kuruluna sevk ettiler. Kesin çıkarma talebiyle. Ne yaptım ben? Televizyona çıkıp başımdan geçenleri anlattım. Partiye zararım dokunmuş. Şuan partiye zararı dokunan yüzlerce insan var, milletvekili var."

"Benim ihraç edilmemin tek sebebi, yaşadığım sorunu Kemal Bey'e anlatmam, Kemal Bey'in bu sorunu çözememesi ve bir televizyon programına katılarak derdimi anlatmam. Hepsi bu."

TOGO KULELERİ MESELESİ

"Mansur Yavaş bana kafayı taktı. Ankara'da bir sürü sorunlu yapı var. 110 tane arşivledim. Belgeleri bende duruyor. O özellikle beni sıkıştırmak istedi."

"2014 seçimlerindeki yine Kemal beyin talimatıyla, bana verdiği talimatla, para pul işlerini bana verdi. Evraklarım duruyor, kendi yazısı var bende. Kendi el yazısı, şunu al, şunu al, şunun fiyatını al gibi. Çıkardık, seçimlerde olur bu işler, götürme işleri olur. Partiden paralarımızı tahsil ettik."

"Mansur Yavaş adaylık zamanında kendi tayin etmek istediği ilçe belediyeleri istedi. Geçen seçimde şu kadar para kaybettim, onu bana ödenekle geri ödeyin dedi."