Erzurum'da provokasyon

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da izinsiz bir alanda yapmaya kalkıştığı mitingde olaylar çıktı. İçişleri Bakanı Soylu, İmamoğlu'nu provokasyon yapmakla suçladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da her partinin miting yaptığı meydan yerine daha küçük bir alanda izinsiz şekilde miting yapmaya kalkıştı. İmamoğlu'nun, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve projelerinin tanıtıldığı bu küçük alanda miting yapma ısrarı üzerine, belediye ekipleri kendi araçlarını bu alanın dışına çıkardı. İmamoğlu'nun otobüs üzerinde konuşmaya başlamasından kısa süre sonra kalabalık arasından taş atılmasıyla olaylar çıktı. Konuşmasını yarıda kesen İmamoğlu ise Erzurum halkını provokatör ilan etti. Polis, olaylara müdahale etti.

MHP il başkanı "Tepki yeri sandıktır" diyerek olayları yatıştırmaya çalıştı.

'OLAY ÇIKARAN ONLAR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'na sert tepki götererek "Erzurum halkına provokatör diyen İmamoğlu'nun kendisi provokatördür. Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım" dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de "Bu kaosu yaratan bizzat Ekrem İmamoğlu. CHP'nin yaptıkları emrivaki ve zorbalık. Taş atıp olayları çıkaran CHP'lilerdir" diye konuştu.

HDP'LİLER BURSA'DA VATANDAŞLARA SALDIRDI

Bakan Mustafa Varank'ın Bursa Kent Meydanı'nda yer alan mobil seçim aracı önünde bulunan vatandaşlara, bir grup HDP'li tarafından saldırı düzenlendi. HDP'liler, ellerindeki flamaların sopalarıyla vatandaşlara saldırdı.