Erdoğan'ın yıllarca oturduğu ev dönüşüyor! 3 katlı yeni bina yapılıyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'ten 2009 yılına kadar oturduğu Üsküdar Burhaniye Mahallesi Gürgen Sokak 3 numaradaki binası dönüşüme girdi. Bölgedeki inşaat hareketliliği dikkat çekiyor. Başkan Erdoğan'ın örnek teşkil ettiğini söyleyen mahalleli dönüşümün ada parsel bazında değil, daha geniş kapsamlı olmasını istiyor.

BÜLENT ŞANLIKAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı ve başbakanlık dönemlerinde 2009 yılına kadar kullandığı Üsküdar Burhaniye Mahallesi'ndeki bina, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden inşa ediliyor. 1.5 yıldır süren inşaattaki hummalı çalışma devam ediyor. Bölge halkı depreme dayanıksız olan evlerinin dönüştürülerek yenilenmesini istiyor. Erdoğan'ın mahalledeki dönüşüm için örnek olduğunu belirten Fırat Et'in sahibi Barış Yenigün "Cumhurbaşkanımız eski binaların yerine yeni binaların yapılması için talimat verdi. Cumhurbaşkanımız buradan taşındığında kendi binasını kentsel dönüşüm kapsamında örnek bir bina haline getirdi. Bina hala yapım aşamasında. İnşaatı devam ediyor" dedi.

BİNALAR YENİLENİYOR

Yenigün bölgedeki eski binaların yavaş yavaş boşaltılmaya başlandığını belirterek "Bölgede yeni yapılan binalara insanlar yerleşmeye başladı. Yeni müşterilerimiz oldu. Cumhurbaşkanımız bize de uğrardı gelir alışverişini yapardı. Halen de bir ayağı mahallemizde. Cumhurbaşkanımız eskiden burada yaşadığında çok daha hareketliydi. Ben yeni bir binada oturduğum için dönüşüme gerek olmadı. 35 ila 40 yıllık binalar var bölgede. Depreme dayanıksız binaların sayısı oldukça fazla" diye konuştu.

BİNALARIMIZ DAYANIKSIZ

Gürgen Sokak'ta berberlik yapan Hasan İnce ise "Ben 43 yıldır buralıyım. Cumhurbaşkanımız ile uzun yıllar komşuluk yaptım. Bölgede insanlarımız kentsel dönüşüm kapsamında ada parsel bazında müteahhitler ile anlaşıyor. Bizim daha çok beklentimiz belediyenin gözetiminde bu dönüşümün yapılmasıydı. Üsküdar Kirazlıtepe'deki dönüşümün aynısının yapılmasını bizler de çok arzu ederiz. Bizim binalarımız çürük. Allah muhafaza bir deprem olsa çok zor durumlara düşeriz. Cumhurbaşkanımızı daha belediye başkanı olmadan önce tanıyoruz. Ben erken çıktığım için çoğu benim yeğenime tıraş olurdu" dedi.

BÖLGEYE ÖRNEK OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Başbakanlık dönemi dahil uzun yıllar Üsküdar Burhaniye Mahallesi Gürgen Sokak'taki binada oturdu. Erdoğan'ın 2009 yılına kadar kullandığı o evi geçen yıl kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Yıkılan evin arsasına bölgeye örnek olan 3 katlı yeni bir bina yapılıyor.

'YALVARDIM, ŞİMDİ DÖRT DÖRTLÜK BİNALAR YAPILIYOR'

Erdoğan, önceki günkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada belediye başkanlığı ve başbakanlık dönemlerinde oturduğu Üsküdar'daki binanın kentsel dönüşüme girdiğini kaydetmişti. Erdoğan, "Benim oturduğum yer, Üsküdar Burhaniye. Yalvardım ama kabul ettiremedim. Şimdi o çerçevede dört dörtlük binalar yapıldı. Zemin artı üç, adeta caddeleri, ağaçlandırılması, yeşil peyzajıyla farklı bir görüntü ortaya koydu. Bu hafta Vahdettin Köşkü'ne giderken vatandaş önümüzü kesti, 'Ne olur başlayın' diye. Bak sonra vazgeçmeyin, arkadaşlarımıza talimatı verdik, 'Tamam.' dediler. İnşallah buraya da başlayacağız" demişti.