Erdoğan'ın müjdesi hayvanseverleri sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Adalar’daki atları faytonların boyunduruklarından kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yaptıklarını duyurması, hayvanseverleri sevindirdi. İBB ise elektrikli fayton müjdesi verdi!

Yıllardır başta hayvanseverler ve hayvan hakları savunucularının çözüm beklediği Adalar’daki faytonlarda kullanılan atlarla ilgili soruna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Yenikapı mitinginde “Adalar’daki faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. Bu konuda gerekli adımları attık. Adalar’daki atları faytonların boyunduruklarından kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz” diyerek, yıllardır hayvanseverlerin ve hayvan hakları savunucularının beklediği müjdeyi verdi. 

FAYTONLAR KALDIRILSIN

Geçen hafta, ekim ayında sona erecek olan karantinaya rağmen Adalar’a 10 kamyon ile 209 atın sokulmasına büyük tepki gösteren hayvan hakları savunucuları, Erdoğan’nın müjdesine sevinirken, öncelikle bu 209 atla ilgili gerekli soruşturmanın yapılması talebinde bulundu. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkanı Kemal Şenpolat, yalnızca Adalar’da değil, Türkiye çapında demode olmuş atlı faytonların kaldırılmasını istediklerini söyledi. Şenpolat, faytonların elektrikli ya da güneş enerjisiyle çalışan alternatiflerinin çıktığını hatırlatarak şunları söyledi: Faytoncular Odası ile bir derdimiz yok. Sadece atın olmamasını istiyoruz. O hayvanlara bir şey olduğunda kimse masraf yapıp, Anadolu Yakası’na zaten getirmiyor. Her sene kötü muamele yapılıyor” dedi. 

Hapis cezası getireceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaşanan vahim vakalarla alakalı, “Sadece insanları değil hayvanları da koruyoruz, sahip çıkıyoruz. Onlar için çıkartacağımız yasada, hayvanlara işkence yapanlara hapis cezası vereceğiz. Şu anda büyük para cezası var” dedi.

Minik köpeğe tekmeye gözaltı

Kadıköy’de Şahin S., geçtiğimiz günlerde köpeğe şiddet uygulamıştı. Yakalanan S., polis ekipline teslim edildi. Kişi daha sonra Kadıköy İskele Polis Amirliği’ne götürüldü. Şahin S.’nin polis merkezindeki işlemleri sürüyor. 

Adalar’a elektrikli fayton geliyor 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar’da ulaşım niteliği taşıyan elektrikli araçların kullanılacağını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, öncelikle Kınalıada’da olmak üzere; her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere elektrikli araçla toplu taşımacılığın yapılması amaçlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla işletmesi İspark AŞ tarafından yapılacak. Bu uygulama test edildikten sonra zamanla tüm Adalar’daki toplu taşıma hizmetinin, elektrikli araçlarla yapılması planlanıyor.