Erdoğan'dan Putin'e: Putin'e çok ayıp yazıklar olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet başkanı Putin'in ''Türkiye IŞİD'den petrol alıyor'' iddiasına ''Diyorlar ki Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor. Yazıklar olsun'' şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi DAEŞ’ten petrol almakla suçlayan Putin’e sert eleştiriler yöneltti: Bu ülkeye kimse iftira atamaz. Bu örgüt, çıkardığı petrolü Esad'a satıyor, Esad'a...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi DAEŞ'e destek vermekle suçlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki DAEŞ’ten Türkiye petrol alıyormuş. Yetkili makamdakiler bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Bizim petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir, bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed’e satıyor Esed’e" diye konuştu. 

YİNE AYNISINI YAPARIZ 

Cumhurbaşkanı, herkesi Türkiye'nin egemenlik haklarına saygı duymaya çağırırken, "Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye bugün yine aynı karşılığı vermek durumundadır. Bu konuda ihlale maruz kalan değil ihlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması, tedbirlerini alması lazım" değerlendirmesini yaptı. 

RUSYA'DAN SATIN ALDIK 

Beştepe'deki Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAEŞ’le Türkiye’den başka ciddi olarak mücadele eden ülke olmadığını belirterek, “Ülkemizin tutumu nettir. DAEŞ’in en önemli gelir kaynakları olan akaryakıt kaçakçılığını önlemek için 2014 yılında 79 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. Neredeyse kaçakçılık bitirilme aşamasına gelindi. Petrol ve doğalgazı nereden aldığımız belli. En büyük ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz” dedi. 

ÖZÜR DİLEYECEK TARAF BİZ DEĞİLİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International’a verdiği röportajda Putin’in “Türkiye’den özür bekliyoruz” sözlerini yanıtladı. Erdoğan, “Özür dileyecek birileri varsa o biz değiliz. Özür dilemesi gerekenler hava sahamızı ihlal edenlerdir. Pilotlarımız ve silahlı kuvvetlerimiz sadece kendi görevlerini yerine getirerek angajman kurallarına ısrarlı bir şekilde uymayanlara yanıt vermiştir. İşin aslı budur” ifadelerini kullandı. 

DAEŞ'İ DEĞİL TIR’LARI VURDU

Erdoğan, “İki tane insani yardım götüren TIR bombalandı. TIR’lar yandı, üç kişi şehit, yedi kişi yaralı. Şimdi bütün bunlarla beraber ne diyorlar dünyaya? (Rusya) ‘Biz DAEŞ ile mücadele ediyoruz’ Kusura bakmayın DAEŞ ile mücadele ettiğiniz filan yok. Siz Lazkiye’nin kuzeyini boşaltmak için rejimle el ele oradaki Türkmen kardeşlerimizi, Suriye vatandaşlarını öldürüyorsunuz” dedi.

PUTİN'İ ARADIM CEVAP VERMEDİ

France 24 kanalına da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin’i aradım, telefona cevap vermedi” dedi. Moskova'da büyükelçiliğin saldırıya uğramasına ise Beştepe'deki konuşmasında tepki gösteren Edoğan,  "Biz bugüne kadar bu tür şeylerde her zaman bu tür eylemlere giren aşırı uçlara, fanatiklere hep emniyet teşkilatımızla karşı durmuşuzdur, hep engellemişizdir" şeklinde konuştu.  

TÜRKMENLER'E DESTEK SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cerablus’tan Batı’ya doğru insani güvenlik bölgesi oluşturma kararımız da aynı şekilde sürüyor. Biz Bayırbucak Türkmenleriyle, ılımlı muhalifleri ılımlı muhalif grupları destekliyoruz, destekleyeceğiz. Çünkü bunlar mazlumdur, mağrurdur. Akrabayız ve onlar bizim soydaşlarımızdır” ifadelerini kullandı. 

  
BİZ ZATEN MÜSLÜMANIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in "Bu ülkede idarecilerin Türkiye’yi İslamlaştırma gayreti var" sözlerine de tepki göstererek, “Ben kalkıp da Rusya için, "yönetim Rusya'yı Hristiyanlaştırma gayreti içindedir" diyebilir miyim? Orada da 30 milyon Müslüman var. Tayyip Erdoğan Müslümandır, yüzde 99’u bu ülkenin Müslüman. Ben neyin gayreti içinde olacağım ki? Şu yanlışa bakın” dedi. 

YENİ ANAYASAYI HAK ETTİK

Erdoğan "Başkanlık sisteminin tartışılmasından kimse rahatsız olmasın; partili cumhurbaşkanı olur, başkanlık olur. Hazırlayıp millete gidelim, ya 'evet' desin ya 'hayır' desin. Milletten niye çekiniyoruz Milletimiz yeni anayasayı hak etmiştir. Artık darbe anayasasıyla bu iş gitmez" dedi.