Erdoğan'a Mossad ihbarıyla kumpas

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evini izledikleri gerekçesiyle, Vali Pek dahil 10 kişi gözaltına alındı.

Selam Tevhid kumpası soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı dalgası yaşandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Keçiören’deki evini takibe aldıkları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı izledikleri iddiasıyla 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 

DELİL BULUNAMADI

Soruşturma, 7 Şubat krizinden kısa bir süre sonra MOSSAD’dan gelen bir ihbar ile Ankara TEM Şube bünyesinde start aldı. Şüpheli polisler, Erdoğan’ın ev sahibi Faruk Koca’yı da soruşturmaya dahil edip Keçiören’deki konutu yirmi dört saat izlemeye aldı. Hakan Fidan ise adım adım izlendi. Soruşturmanın Erdoğan ve Hakan Fidan’ı soruşturma kılıfında terörle irtibatlandırmayı yönelik yürütüldüğü fakat hiçbir delil bulunamadığı anlaşıldı. Başsavcılığın talimatı ile harekete geçen terör polisi, dün sabah saatlerinden itibaren dosyada imzası bulunan şüphelilere yönelik çalışma başlattı ve belirlenen adreslere baskın yaptı. Aralarında merkez valisi Ahmet Pek’in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

30 akademisyene soruşturma 

İhanet bildirisine imza veren İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) 30 akademisyen hakkında soruşturma açıldı. Akademisyenlere tebligat gönderen üniversite yönetimi, akademisyenlerden 15 gün içinde ifade vermelerini istedi.