PKK Almanya'da Türklere saldırdı

PKK yandaşları, Almanya'daki Türklere ait iş yerleri ve camilere saldırdı, spor kulübüne molotof attı. Saldırıyı üstlenip bir de sosyal medyadan paylaştı.

1

HABER MERKEZİ

Avrupa terör örgütü PKK’ya kucak açtı, yandaşları Türk işyerlerine saldırdı. PKK yandaşları Hamburg'da Türk Kültür Merkezi, Türkçe yayımlanan yerel bir gazete, FC Türkiye spor kulübü ve Quickborn kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Ali Paşa Camisi'ne boyalı ve molotofkokteyli saldırılar gerçekleştirdi. Teröristler FC Türkiye spor kulübüne molotofkokteyli atarken çektikleri görüntüleri internette paylaşarak, saldırıyı üstlendi.

Camiye boyalı saldırı 

FC Türkiye spor kulübünün yetkililerinden Doğan İnam, olayın detaylı araştırılmasını istedi. İnam, "Her ne kadar cahilce davransalar da bu kişilerin cinayete teşebbüsten yargılanmaları gerekir" dedi. Saldırganlar, Hamburg'a 30 kilometre uzaklığındaki Quickborn beldesindeki DİTİB Ali Paşa Camii'ne boyalı saldırı gerçekleştirdi. Türk Kültür Merkezi binasının duvarlarına kırmızı boya atıp camları kıran saldırganlar, duvarlara terör örgütünün tehdit mesajlarını içeren yazılar yazdı. Saldırının izlerini sabah görünce polise bildirdiklerini anlatan Türk Kültür Merkezi Başkanı Şeref Ünüvar, olaya karıştığı tahmin edilen bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Çetin, "Saldırganların bir an önce tespit edilip yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Ancak bu şekilde muhtemel saldırıların önüne geçilebilir" dedi.

Açıkça teröre destek

PKK’ya yakınlığıyla bilinen Hollanda Sosyalist Parti Milletvekili Saadet Karabulut, daha önce Mardin, Nusaybin, Cizre ve Diyarbakır’da sözde ‘Uluslararası Barış Heyeti’yle birlikte incelemelerde bulunmuş ve burada da desteğini sürdürmüştü. Karabulut’un daha önce de Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi, Türkiye Başbakanı Erdoğan’a ‘Kürtlerin hakları’ ve terör örgütü ‘KCK tutuklularının serbest kalması’ için sıkıştırdığı ifade edilmişti. Heijningen ise Suruç’ta “Kantonlar tanınmalı, koridor açılmalı, PKK terör listesinden çıkarılmalı” demiş, açıkça destek vermişti. 

CHP'DEN İHANET KONFERANSI

CHP, Hollanda’da PKK yandaşlarıyla Türkiye aleyhtarı konferans hazırlığında.

CHP’den bir ihanet daha! 11 Aralık’ta CHP’nin Hollanda kolu PKK yandaşlarıyla birlikte Den Haag’da Türkiye aleyhtarı bir konferans düzenleyecek. Katılımcılar arasında PKK yandaşlığı ve Türkiye'nin AB üyeliğini sabote etmesiyle bilinen AP Türkiye Raportörü Kati Piri, yine PKK destekçisi Hollanda Sosyalist Parti Milletvekili Saadet Karabulut ve Hollanda Sosyalist Parti Sekreteri Hans van Heijningen de bulunuyor.

OHAL ve KHK’lar eleştirilecek 

Ele alınacak konular ise oldukça dikkat çekici: 15 Temmuz, OHAL ve KHK’lar, tutuklamalar ve kapatmalar.  Konferansa katılacak olan AP Türkiye Raportörü Kati Piri PKK’ya açıca destek verdiğini açıklamalarıyla ortaya koymuş, Diyarbakır’daki terör eylemleri için de “Çok ciddi hak ihlalleri gerçekleşiyor ve birçok insanın çaresizliği büyüyor” demişti.