Erdoğan Demirören kimdir nereli kaç yaşında? Erdoğan Demirören hastalığı neydi?

Erdoğan Demirören son dakika öldü mü, hastalığı ne, neden öldü Erdoğan Demirören kimdir nereli kaç yaşında? Son dakika bilgisine göre; Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören uzun süredir yoğun bakımdaydı. T24'ün aktardığına göre, uzun süredir tadavi gören Demirören, son olarak Doğan Medya Grubunu satın alarak gündeme gelmişti. Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de babasıydı. 28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Özel Ata Lisesi’nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü’nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır. Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmiştir.

Erdoğan Demirören son dakika öldü mü, hastalığı ne, neden öldü Erdoğan Demirören kimdir nereli kaç yaşında?  Son dakika bilgisine göre; Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören uzun süredir yoğun bakımdaydı. T24'ün aktardığına göre, uzun süredir tedavi gören Demirören, son olarak Doğan Medya Grubunu satın alarak gündeme gelmişti. Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de babasıydı. Erdoğan Demirören'in eşinin adı Tülin Demirören. Erdoğan Demirören ve eşinin bu evlilikten 2 oğlu 1 kızı var. Erdoğan Demirören'in çocukları arasından Yıldırım Demirören'i kamuoyu Beşiktaş başkanlığı ve TFF başkanlığı sürecinden biliyor. Demirören'in kızı Meltem Demirören ise şirkette babası ile aktif olarak çalışıyor. Son yaptığı satın alımla Türkiye'nin Murdoch'u olan Erdoğan Demirören, en etkin gazete ve televizyonların sahibi oldu. İlk olarak 2011 yılında Milliyet ve Vatan Gazetelerini Aydın Doğan'dan satın aldı. Medya sektöründe asıl büyük hamleyi ise Doğan'ın amiral gemisi olan Hürriyet Gazetesini alarak yaptı. 2018 yılı itibariyle Hürriyet Gazetesi ile birlikte Posta Gazetesi, Fanatik Gazetesi, Kanal D ve CNN Türk televizyonları ile bir çok derginin sahibi Erdoğan Demirören ve ailesi oldu. 

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Özel Ata Lisesi’nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü’nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır. Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmiştir.

AZERBAYCAN'IN EN BÜYÜK ŞİRKETİNİ ALDI

Türkiye’nin dışına da açılan Demirören Group, Azerbaycan’da da en büyük petrol dağıtım şirketi Azpetrol’ü ve en büyük ağır sanayi fabrikalarından Azereleltroterm’i de aldı.

ERDOĞAN DEMİRÖREN'İN EŞİ VE ÇOCUKLARI

Erdoğan Demirören'in eşinin adı Tülin Demirören. Erdoğan Demirören ve eşinin bu evlilikten 2 oğlu 1 kızı var. Erdoğan Demirören'in çocukları arasından Yıldırım Demirören'i kamuouyu Beşiktaş başkanlığı ve TFF başkanlığı sürecinden biliyor. Demirören'in kızı Meltem Demirören ise şirkette babası ile aktif olarak çalışıyor.

TÜRKİYE'NİN EN GÜÇLÜ İSMİ OLDU

Son yaptığı satın alımla Türkiye'nin Murdoch'u olan Erdoğan Demirören, en etkin gazete ve televizyonların sahibi oldu. İlk olarak 2011 yılında Milliyet ve Vatan Gazetelerini Aydın Doğan'dan satın aldı. Medya sektöründe asıl büyük hamleyi ise Doğan'ın amiral gemisi olan Hürriyet Gazetesini alarak yaptı. 2018 yılı itibariyle Hürriyet Gazetesi ile birlikte Posta Gazetesi, Fanatik Gazetesi, Kanal D ve CNN Türk televizyonları ile bir çok derginin sahibi Erdoğan Demirören ve ailesi oldu. Medyada tekelleştirme eleştirilerine hedef olan Demirören ailesi AK Parti'ye yakın olması ile biliniyor.

ERDOĞAN DEMİRÖREN'İN OĞLU YILDIRIM DEMİRÖREN KİMDİR?

Yıldırım Demirören, 6 Ekim 1964 tarihinde İnegöl’de dünyaya gelmiştir.

İsviçre’deki Leysin American School’da eğitimini tamamlayan Demirören, Demirören Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in oğludur.

2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde BJK Yönetim Kurulu Üyeliği, Asbaşkanlık ve Futbol Şube Sorumluluğu görevlerinde bulundu.

2004 senesinde başkan Serdar Bilgili’nin görevi bırakmasıyla Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün başkanlığına geçti.

26 Şubat 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 41. Başkanı olarak seçildi.

3 çocuk babası olan Demirören, ileri seviyede İngilizce bilmektedir.

DEMİRÖREN HOLDİNG BÜNYESİNDE OLAN ŞİRKETLER

Enerji

Milangaz

Oto Milangaz
Moil

Sanayi

Demirören Ağır Metal
Parsat Piston
MS Motor Servis
D-Mermer

Turizm
Kemer Country
Kemer Country Club
Kemer Country Hotel
Konut Projesi Yatırımları
Lidya Flats
Seyhan Park Evleri

AVM İşletmeciliği
Demirören İstiklal

Liman İşletmeciliği
Zeyport
Dolfen İskelesi

İnşaat
Lidya Yapı

Medya
Milliyet Gazetesi
Vatan Gazetesi
Milliyet.com.tr
Gazetevatan.com
Milliyet İnternet TV
Skorer.com
Uzmanpara
PembeNar

E-Ticaret
Milliyetemlak.com

Eğitim
Ata Eğitim Kurumları