Erdoğan bugün Afyon'da... 100. yılda zafer alanında

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin bağımsızlığına mühür vurulan Büyük Taarruz'un yıldönümü etkinliklerine katılacak.

26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un 100'üncü yılı için büyük hazırlık yapıldı. Afyonkarahisar'dan başlayan ve İzmir'de düşmanın denize dökülmesiyle sonlanan Büyük Taarruz'un 100'üncü yılında Afyonkarahisar'daki etkinlikler, önceki yıllara göre daha kapsamlı olacak. Büyük Zafer'in 100'üncü yılını kutlayan Afyonkarahisar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlayacak. Bugün kente gidecek olan Erdoğan'ın ziyaretlerde bulunup bir dizi açılış gerçekleştirmesi bekleniyor.

TEK BAYRAK TEK MİLLET

Ümraniye'de önceki gün Zafer Bayramı dolayısıyla şehit ve gazi ailelerine yönelik "Kahramanları Anma ve Zafer Gecesi" programı düzenlendi. Programa Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Akar'ı arayarak programa katılan şehit ve gazi ailelerine seslendi. Erdoğan "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar temenni ediyorum. Gazilerimize aynı şekilde Rabbimden şifalar temenni ediyor, onların da ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Değerli kardeşlerim, sizler gerçekten bu ülkenin istiklal ve istikbali için bu topraklara, bu vatana hizmet verdiniz. Siz hep tek bayrak dediniz, tek millet dediniz, tek vatan dediniz, tek devlet dediniz ve bu yoldan ayrılmadınız. Rabbim yar, yardımcımız olsun" dedi.

ZAFERİN YÜZÜ SENİN YÜZÜN

Türk milletinin bağımsızlığının tescillendiği büyük günün 100. yıldönümü kapsamında Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinde etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar ve Kütahya'da belirlenen noktalara, "Zaferin Yüzü, Senin Yüzün" konseptiyle hazırlanmış özel fotoğraf alanları kurulacak, ışık ve lazer gösterileriyle katılımcılara görsel şölen yaşatılacak.

100. YILA ÖZEL 1922 METRE TÜRK BAYRAĞI

Saatler 19.22'yi gösterdiğinde bu yıl ilk kez yapılacak Zafer Yürüyüşü başlayacak. 100. Yıl kapsamında bu yıl ilk defa 1922 metre Türk bayrağı 1922 katılımcıyla saat: 19.22'de ellerinde meşale olacak 100 gençle başlayacak. Devlet Su İşleri önünden başlayacak yürüyüş Zafer Meydanı'nda sona erecek.