Erdemli: DGM başkanı 5 yıldızlı otelde misafirimiz 

FETÖ ele başı Gülen’in avukatlığını yapan Orhan  Erdemli, Gülen'in DGM'deki davası için yargı imamı Ahmet Kara'nın, ''DGM başkanı beş yıldızlı otelde misafirimiz. Bu dava bizimle çözülür'' dediğini belirtti. 

ERCAN ÖZTÜRK

1996 yılından beri FETÖ ele başı Fetullah Gülen’in avukatlığını yapan Orhan Erdemli, Gülen'e Nuh Mete Yüksel’in açtığı davanın nasıl kapatıldığını detaylarıyla anlattı. Erdemli'nin ifadelerine AKŞAM ulaştı. Gülen’in Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'ndeki (DGM) davasına tanınmış avukatların bakması için birçok avukata teklif yapıldığını ancak kabul etmediklerini belirten Erdemli, "Yargı imamı Ahmet Kara telefonla aradı. Hüsamettin Cindoruk’un ofisinin adresini verdi. 

AKIL HOCALIKLARINI YAPIYORDU 

Cindoruk’un Beyoğlu’ndaki ofisine gittim. Bu kişilerin akıl hocalığını Cindoruk yapıyordu. Ancak görüşmede hukuki hiç bir fayda görmeyince ofisten ayrıldım. Ahmet Kara bana ‘Siz kendinizi ne zannediyorsunuz. Hocamızı kendi bilginizle mi beraat ettireceksiniz? Siz sadece cüppesiniz. Şu anda Başkan Hüseyin Eken (Dönemin DGM Başkanı) beş yıldızlı owtelde misafirimiz. Bu dava bizimle çözülür” dedi. 

HAZIR KITA ASKER GİBİ BEKLEDİK 

Davayla ilgili gelişmeleri anlatan Erdemli şöyle konuştu: Ankara’daki davayı 30 avukat takip ediyordu. Hazır kıta asker gibi otururduk. 

HÜKMÜ ÖNCEDEN VERMİŞ 

3 Temmuz şike dosyasında Sivas spor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın avukatlığını üstlendik. 15 Kasım 2011’de Sivas Valisi, Sivas Belediye Başkanı tanık olarak ifade vermek istiyorlardı. Dosyanın savcısı Mehmet Berk’i aradım. 'Ne zaman gelirse gelsinler ama şunu bilin ki sonuç değişmeyecek' dedi" diye konuştu.