Entübe hasta ne demektir?

Entübe hasta ne demektir? sorusu vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Koronavirüs salgınına dair bilgi almak isteyen kişiler konuyu ilgiyle ile takip ediyor

Entübe hasta ne demektir? Tıp literatüründe bulunan kelimelerden biri olan entübe hakkında vatandaşlar bilgi almak istiyor. 

ENTÜBE NEDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs vakalarını ardından entübe hastalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Konuyu ilgiyle takip eden kişiler entübeyle ilgili bilgi almak istiyor. 

Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir. Kendi kendine yeterli soluk alamama durumu olarak da tanımlanabilen solnum yetmezlikli hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine "entübasyon" denir.