Enkaz üzerinde doğum günü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan Filistinli bir aile, vahşet ve zulme rağmen oğulları Mahmud'un (13) doğum gününü enkazların üzerinde kutladı.

Toplam 254 Filistinlinin şehit olduğu İsrail saldırılarında evlerini kaybeden Sabbih ailesi oğullarının doğum gününü enkazlar üzerinde düzenledikleri pastalı partiyle kutladı. Enkazdan çıkardıkları briketleri üst üste koyarak masa yapan, üzerine de doğum günü pastasını yerleştiren aile, balonlar ve doğum günü süsleriyle de taş yığınları arasında sıcak ve renkli bir görüntü oluşturdu. Aile, her durumda mutlu olabilmeyi ve dik durabilmeyi öğretmek istedikleri oğulları Mahmud'un arkadaşlarını da partiye davet etti. Aile her şeye rağmen dünyaya "Biz buradayız" mesajı verdi.

BERBER DE GÖREV BAŞINDA

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 33 yaşındaki Filistinli Haşim el-Caruşe'nin 11 senedir çalıştırdığı berber salonu da yıkıldı. Caruşe, mesleğini salonunun enkazı üzerinde yapmayı sürdürüyor. Muhabirlere açıklama yapan Caruşe, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda berber salonunun yıkıldığını ve bölgenin görünümünün tamamen değiştiğini söyledi. Caruşe, tüm dünyanın Gazze'deki Filistinlileri desteklemesini dilediğini aktardı.

El-Caruşe'ye müşterileri zor zamanında da traşa gelerek destek oluyor.

PATLAMADA DOKTOR HAVAYA SAVRULDU

İsrail'in 17 Mayıs'ta Gazze'deki Rimal Mahallesi'ne düzenlediği saldırı kentteki Kovid-19 testlerinin yapıldığı Merkezi Laboratuvar kameraları tarafından görüntülendi. Bir doktorun patlamanın etkisiyle savrulduğu görüldü.

FİLİSTİN KIZILAY'INA İKİNCİ KEZ SALDIRDI

İsrail askerleri, Filistin Kızılay'ının işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentindeki merkezini doğrudan göz yaşartıcı gaz bombasıyla hedef aldı. Merkezde birçok sağlık görevlisinin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi. İsrail askerlerince atılan bombaların aynı zamanda merkezde yangına neden olduğu, olayın uluslararası insani hukukun açık bir ihlalini temsil ettiği vurgulandı. İsrail makamlarından olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hadidi, 1 yaşındaki oğlu Ömer'e hem annelik hem babalık yapıyor.

GAZZELİ BABADAN YARDIM ÇAĞRISI

İsrail saldırısında eşi ile 4 çocuğunu kaybetmesine rağmen metanetiyle milyonlarca kişiyi duygulandıran Gazzeli baba Muhammed el-Hadidi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hayatta kalan tek çocuğu Ömer ve yine aynı saldırıda yaralı kurtulan Mariya Ala Ebu Hatab için yardım talebinde bulundu. Hadidi, "Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, küçük evladım Ömer ve Mariya Ala Ebu Hatab'ın meseleleriyle ilgilenmesini, onlara sahip çıkmasını ve ihtimam göstermesini talep ediyorum" dedi.