Eniştesi aranan başkan hala görevde... Bursa İYİ Parti'nin FETÖ'yle imtihani

Eniştesi, FETÖ'den arananlar listesinde yer alan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun, terörist elebaşı Fetullah Gülen'i sosyal medya hesabından takip etmesi tepkilere neden olmuştu. “FETÖ ile irtibatlı olup olmadığı” tartışmalara yol açan Türkoğlu'nun, Meral Akşener'e bildirilmesine rağmen halen görevini sürdürüyor olması kafaları karıştırıyor.

Lider Gazetesi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mağduru isimler üzerinden reklam yaparak siyasi hayatına başlayan İYİ Parti, sonraki süreçte partililerin birbirine yönelik "FETÖ'cü" suçlamaları ile gündeme gelmeye başladı.

Lider Gazetesi'nin haberine göre, İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan İstanbul Milletvekili Özdağ, partide FETÖ'cü tartışmasının fitilini ateşleyen isimdi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN FETÖ İSYANI

Özdağ, partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili iddiaları dile getirmesinin ardından Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Disiplin Kurulu'nun 16 Kasım 2020'de aldığı kararla parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edilen Özdağ, bu kararın iptali için dava açmıştı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin kararı iptal etmiş ve Özdağ, İYİ Parti'ye 'adalet yerini buldu' paylaşımı ile geri dönmüştü. Partisinden istifa eden Özdağ, FETÖ'cü kriptolarla siyasi omurgasızlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir" diyerek ayrılık haberini duyurmuştu.

FETÖ'YÜ TAKİP ETMİŞTİ, HALA GÖREVDE

Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti ve FETÖ isimleri, partinin Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun sosyal medya hesabından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Twitter hesabını takip etmeye devam ettiğinin ortaya çıkmasıyla devam etti. Türkoğlu'nun siyasi kimliği ile 7 bine yakın takipçisi bulunan hesabından terörist Gülen'i takip etmesi, FETÖ ile irtibatlı olup olmadığı tartışmalara yol açmıştı. Türkoğlu'nun halen görevini sürdürüyor olması kafaları karıştırmaya devam ediyor.

ENİŞTESİ TERÖRDEN ARANANLAR LİSTESİNDE

Türkoğlu'nun eniştesi Süleyman Bahçeci FETÖ üyeliğinden terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer alıyor. Amerika'da yaşayan Bahçeci, Türkoğlu'nun kız kardeşiyle birlikte FETÖ propagandası yapmaya devam ediyor. Bu durumun İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e 14 Şubat 2020 tarihinde bildirildiği, ancak hiçbir adım atılmadığı da iddialar arasında. Süleyman Bahçeci, aynı zamanda FETÖ'nün Teksas, Utah ve Güney California'daki okullarının da kurucusu. Amerika'da yaşayan Bahçeci, Türkoğlu'nun kız kardeşi ile birlikte FETÖ propagandası yapmaya devam ediyor.

KIZ KARDEŞİ FETÖ SEVDALISI

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun kız kardeşi Pınar Türkoğlu'nun da FETÖ'yü öven paylaşımları da dikkat çekmişti. İşte Selçuk Türkoğlu'nun kız kardeşinin FETÖ ile ilgili o paylaşımları: