Engellilerden çaldıkları paralarla keyf-i ziyafet!

Hak etmedikleri halde engellilere tanınan haklardan yararlanmak isteyenleri 25 bin TL’ye dolandıran çetenin, bu paraları içki sofrasında yediği öğrenildi.

Devrim TOSUNOĞLU/HABER MERKEZİ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, “Engelli bazı kişilerin yasal gelirlerinin fazla olmamasına rağmen lüks bir yaşam sürdükleri” ihbarı yapıldı.

POLİS VE İMAM DA VAR!

Mali polis, H.Ş.’yi takibe aldı. H.Ş.’nin, hak etmedikleri halde engellilere tanınan ayrıcalıklardan yararlanmak isteyen kişilere ‘engelli raporu’ alarak milyonlarca liralık vurgun yapan bir çetenin lideri olduğu tespit edildi. Liderliğini engelli olan H.Ş.’nin yürüttüğü çetenin üyeleri arasında 2 polis memuru, 1 imam, 2 SGK çalışanı, 1 ebe hemşire ve hastane çalışanlarının olduğu belirlendi. H.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı, 21’i tutuklandı. 

Glikoz içirip kan tüplerini değiştirmişler

Çete üyelerinin şeker hastalığıyla ilgili engelli raporu almak isteyenlere test öncesi glikoz içirttikleri, astım ve solunum yoluyla ilgili raporlar için 1 kilo zeytin yedirdikleri tespit edildi. Engelli raporu almak için sağlıklı kişilere testlerde hasta çıkmaları için ilaç dahi içiren çete üyelerinin bazı hastaların da tahlil için laboratuvara gönderilen kan tüplerini değiştirerek hastalıklı başkasına ait kan tüplerini laboratuvara gönderdikleri belirlendi. Üyelerin işlem başına 25 bin TL aldıkları belirlendi.