Enflasyon canavarına karşı topyekûn seferberlik!

24 Haziran seçimlerinin Türkiye’yi daha da rahatlatıp, ileriye taşıyacak bir adım olacağına dikkat çeken Maliye Bakanı Ağbal, “Enflasyon konusunda çalışmaları yapıyoruz. Tek haneli seviyelere indirilmesi için olağanüstü gayretimiz var” dedi.

Yelda Gökdağ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 24 Haziran seçimler’nin ekonomiye yansımasının olumlu olacağını belirterek, “Seçimler, Türkiye’yi önümüzdeki dönemde ileriye taşıyacak ve rahatlatacak bir adım olacak” dedi. Enflasyonun aşağıya çekilmesi için hükümet olarak topyekûn çalışma yapıldığını da vurgulayan Bakan Ağbal, “Enflasyonun tek haneli seviyelere indirilmesi konusunda olağanüstü gayretimiz var. Alınması gereken kararları tereddüt göstermeden alacağız” diye konuştu. TBMM’de AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Bakan Ağbal, şunları söyledi:

YENİ SİSTEM, HIZLI KARAR

“AK Parti seçimden güçlenerek çıkacak. Yeni hükümet sistemi Türkiye’nin ekonomi konularında hızlı karar almasının önünü açacak. Cumhurbaşkanı sistemiyle beraber ekonomi yönetiminde daha rasyonel hızlı hareket edebilen, koordinasyondan ziyade doğrudan yöneten biir sistem devreye girecek. O açıdan ekonomi yönetiminin yeniden yapılanması önemli bir düzenleme. Geleceğe, bu anlamda seçim sonucuna bağlı olarak büyük bir ümit besliyoruz. Yabancılar da Türkiye’nin seçim sonunda güçlü bir iktidarın çıkmasına bağlı olarak önündeki konuları süratle aşacağına inanıyor. AK Parti 16 yıldır ekonomiyi belli bir noktadan aldı buralara getirdi. Bu seçim bizi 2023’e taşıyacak.” 

YATIRIMCI GÜVENİYOR

Maliye Bakanı Ağbal, şöyle devam etti: “Türkiye’nin ekonomik parametreleri sağlam ve güçlü bir ekonomisi var. Yabancı yatırımcıların gerçekten Türkiye ekonomisinin temel parametrelerine olan bir güveni var. Birçok bakımdan sahip olduğu özelliklerle yatırımcıları cezbediyor. O açıdan erken seçim kararı tabii ki ekonominin önünün açılması için ciddi bir itici güç olacak.”

SEÇİMDEN SONRA HIZLICA ÜZERİNE GİDECEĞİZ

“Enflasyonun aşağı çekilmesi için alınması gereken kararlar var” diyen Bakan Ağbal, şöyle konuştu: “Hükümet olarak tereddüt göstermeden o kararları alacağız. Para politikası, maliye politikası bütün politikalar bir bütünsellik içinde enflasyonun aşağı çekilmesine destek verecek. Ekonomik Koordinasyon Kurulu olarak çalışmalarımız var. Seçimden sonra hızlıca yasal düzenlemeleri hayata geçirerek enflasyonu oluşturan yapısal sorunların üzerine gideceğiz.”

SPEKÜLASYON UYARISI

Ağbal, "Türkiye ekonomisinin sahip olduğu güçlü bir bankacılık sistemi var. Göstergelerimiz gelişmekte olan ülkeler içinde en iyisi. O açıdan ekonomiyle ilgili kimse spekülasyon üretmesin" ifadelerini kullandı.