Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: Pandemide üçüncü dalgaya gidiyoruz

Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, “Virüsün mutasyonuyla birlikte artık pandeminin üçüncü dalgasına doğru gidiyoruz. Tedbirlere çok daha sıkı bir şekilde devam edilmeli” dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs mutasyonunun Türkiye’de görüldüğüne dikkat çekerek, tedbirlerin aynı kararlılıkla devam etmesi gerektiğini söyledi. Ertuğrul, “Türkiye’de artık İngiltere’deki ‘suşun’ olduğunu ve yayılmaya başladığını biliyoruz. Bu risk, önümüzdeki aylarda bizi bekliyor” dedi.

DOLAŞIM ENGELLENMELİ

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Devam etmeli elbette çünkü şu anda pandeminin belki de üçüncü dalgasına doğru gidiyoruz. Ben olaya, sadece sağlık açısından bakabiliyorum bir hekim olduğumdan dolayı. Sağlık açısından baktığımız zaman da iki unsur önemli. Birincisi insanların hasta olmasını engellemek. Bunun yöntemi iki tane. Ya aşıyla engelleyeceğiz ya da virüsün toplum içerisindeki dolaşımını engelleyerek. Bu da kısıtlama anlamına geliyor zaten, bu şekilde engelleyeceğiz.”

ADIM ADIM SERBESTLEŞME

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul kısıtlamaların kalkmasıyla ilgili şunları söyledi: “65 yaş üzeri vatandaşların, altta yatan hastalığından dolayı risk grubunda olanların aşılanmaları tamamlandıktan sonra adım adım kısıtlamalarda bir serbestliğe geçilebilir. Çünkü diğer sağlıklı erişkin yaş grubu ve çocuk grubumuz aslında hastalığın çok ciddi geçmediği, hafif atlatıldığı grup. Bu gruptakileri izlemeye bırakarak belki adım adım bir serbestleşme düşünülebilir.”