Enes Kanter'e ABD'de soğuk duş! Cinsel taciz skandalı

FETÖ'cü basketbolcu Enes Kanter'in taciz skandalı ifşa oldu. Her fırsatta Türkiye'yi hedef alan Kanter'in, İnsan Hakları Aktivisti gibi davranıp kadınlara cinsel taciz mesajları attığı ortaya çıktı. ABD'li aktivist yazar Haley Byrd Wilt, FETÖ'cü eski basketbolcu Enes Kanter'in insan hakları savunuculuğu adı altında katıldığı bir toplantıda kadınlara cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı.

Türkiye'yi hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelen FETÖ'cü Enes Kanter, bu kez gündemdeki yerini bir skandal ile koruyor.

FETÖ'cü eski basketbolcu Kanter'in insan hakları aktivistliğine soyunarak, katıldığı bir toplantıda kadınlara cinsel tacizde bulunduğu ifşa oldu.

GENÇ KADINLARA MESAJ ATIP...

ABD'li aktivist yazar Haley Byrd Wilt'in NOTUS için kaleme aldığı bir makalede, Kanter'in mağdur kadınlara mesaj yoluyla nasıl tacizde bulunduğu anlatıldı.

Wilt, "İnsan Hakları Dünyasında Cinsel Taciz Sorunu Var" başlıklı makalesinde sayısız kadın aktivistin, sık sık cinsel tacize maruz kaldığını ancak sessiz kalmak zorunda bırakıldıklarını. Kirli taciz ağının arkasındaki isimlerin ifşa edildiği yazıda tacizcilerden birinin FETÖ'cü Enes Kanter olduğu belirtildi. Wilt, tacizi bilen üç kaynağın olayı teyit ettiğini ve Oslo Özgürlük Forumu'nu düzenleyen insan hakları kuruluşu Human Rights Foundation tarafından Enes Kanter'e soruşturma açıldığını öne sürdü.

2022 YILINDA DA FETÖ'CÜ KANTER HAKKINDA AYNI İDDİA ORTAYA ATILMIŞTI

Hong Kong'lu aktivist Chung Ching Kwon da, 2022 yılında benzer bir durumu ifşa etmişti. Kwon, çok tanınmış bir aktivistin (eski bir sporcu) genç kadınları "avladığını" ve onlara gece geç saatlerde uygunsuz mesajlar gönderdiğini belirtmişti. Wilt'in makalesi, bu olayların Enes Kanter ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.

Kwon, "İnsan hakları topluluğunda #metoo hareketi yaşanabilir mi? Son örnek: Çok ünlü bir ödüllü aktivist (eski bir sporcu) genç kadınları avlamak için konferanslarda dolaşıyor. Gece geç saatte kadın katılımcılara gönderilen mesajlar, "sarılmak" davetleri içeriyor. Farklı bir konferansta gönderilen bir mesajda ise açıkça üçlü bir ilişki teklif ediliyor" ifadelerini kullanmıştı.